Ora Pământului la București. Palatul Victoria stinge luminile, sâmbătă seară, timp de o oră

23 mart. 2024
247 Afișari
Ora Pământului la București. Palatul Victoria stinge luminile, sâmbătă seară, timp de o oră
Ora Pământului la București. Palatul Victoria stinge luminile, sâmbătă seară, timp de o oră. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ora Pământului 2024 se sărbătorește și la București, iar Guvernul a anunțat că se alătură campaniei globale, astfel că luminile vor fi stinse, sâmbătă seară, timp de o oră, la Palatul Victoria. De asemenea, Cantus Mundi a pregătit un amplu eveniment la Opera Comică pentru Copii din București.

Ora Pământului la București și în 2024

An de an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și organizații nonguvernamentale din lume celebrează „Ora Pământului”. Ediția a 18-a are loc anul acesta la data de 23 martie, la ora 20:30, iar Bucureștiul participă și el.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul României se alătură campaniei globale de mediu și anul acesta. Luminile la Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, 23 martie 2024, vreme de o oră, între 20:30 și 21:30.

Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face astăzi, ca în fiecare an, alături de alte instituții, organizații non-guvernamentale și simpli cetățeni din întreaga lume, îmi doresc să rămână în conștiința cât mai multor români ca un gest de responsabilitate și acțiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranța climatică a planetei, a declarat Ciolacu, într-un comunicat transmis de Guvernul României.

Cantus Mundi marchează Ora Pământului

Peste 10.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se reunesc simulat, sâmbătă, între 20:30 – 21:30, în toată România. Ei vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, cu scopul de a transmite un mesaj de solidaritate și armonie cu Pământul.

În București, Cantus Mundi celebrează printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comică pentru Copii. Peste 400 de copii și tineri din 16 coruri invită publicul din Capitală să îi susțină în demersul lor de a schimba lumea în bine prin muzică, implicare și responsabilitate față de natură.

Te-ar mai putea interesa și: Râurile și lacurile din București trebuie protejate urgent, avertizează Asociația Parcul Natural Văcărești. Orașul, sufocat de betoane, are nevoie ca de aer de biodiversitate

Cookies