„Ora Pământului” ne-a lăsat reci anul acesta

de:
28 mart. 2011
0 Afișari

Potrivit datelor Translelectrica S.A., furnizate la cererea B365.ro, consumul de electricitate înregistrat sâmbătă seară, în intervalul orar 20:30 – 21:30 a scăzut foarte puţin în comparaţie cu seara de vineri. Asta în condiţiile în care la evenimentul ecologist au anunţat că participă foarte multe instituţii publice dar şi private, iar o serie de ONG-uri au militat în această privinţă.

Concret, diferenţa dintre cele două zile este de doar 378 de Megawatti (5,53%), ceea ce reprezintă o fluctuaţie normală, susţin reprezentanţii Transelectrica S.A.  “Ora Pământului” a trecut neobservată în România cu atât mai mult cu cât vârful de consum înregistrat sâmbata a fost exact la ora 20 şi 29 de minute, cu un minut înainte de eveniment, când potrivit datelor preluate din raportul operativ al Dispeceratului Energetic Naţional, românii au consumat la nivel naţional 7568 MW. De altfel, şi în comparaţie cu evenimentul de anul trecut consumul a crescut în 2011. Daca în 2010, românii au consumat, cu ocazia “Orei Pământului”, 7458 MW, anul acesta consumul a crescut cu 110 MW, în acelaşi interval orar.

O explicaţie ar fi meciul naţionalei de fotbal cu Bosnia care a coincis cu „Ora Pământului”. La ora 20:30 erau deja trecute 15 minute de la începutul partidei iar românii, fie de-acasă, fie din baruri, au uitat complet de evenimentul ecologist.

Campania “Ora Pământului” 2011 are drept scop implicarea instituţiilor publice, companiilor şi organizaţiilor din România, din toate domeniile de activitate, precum şi a simplilor cetăţeni, într-un demers care presupune un gest simplu de stingere a luminilor şi decuplare a echipamentelor electronice aflate în stand-by.

Cookies