ȘTIRI

ORA DE VARĂ 2016. SE SCHIMBĂ ORA. România trece la ora de vară 2016, la sfârşitul acestei luni

ORA DE VARĂ 2016. În noaptea de 26 spre 27 martie 2016, România trece la ora de vară 2016. Schimbarea orei presupune ca ceasurile să fie date cu o oră înainte, ceea ce înseamnă că, în ultimul weekend din această lună, românii vor dormi cu o oră mai puțin.

ORA DE VARĂ 2016

Romania a adoptat această măsură în anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial. Şi asta pentru că, în timpul lunilor de vară, soarele răsare la ora 04.30 şi apune la 20.00.

ORA DE VARA 2016. Cu toate acestea, conform Convenţiei fusurilor orare, ceasurilor vor arăta peste tot pe glob acelaşi minut şi aceeaşi secundă. Diferenţa dintre ore este dată de faptul că, la fiecare 15 grade longitudine, apare o oră în plus.

ORA DE VARA 2016. Numerorarea fusurilor începe din Greenwich, Marea Britanie – localitate considerată meridian de origine – şi merge în sens pozitiv, către est.

ORA DE VARA 2016. Conceptul numit ora de vară a fost prima dată adus în discuție în anul 1895, în Noua Zeelenadă. Cel care a venit cu această idee a fost entomologul George Vernon Hudson. Sistemul are ca scop folosirea luminii Soarelui pe o perioadă cât mai lungă din zi. În acest mod, activitățile se desfășoară cât mai mult posibil pe lumină naturală, iar acest lucru este benefic din cel puțin două puncte de vedere. Lumina naturală, spre deosebire de cea artificială, este un stimulator al tonuslui fizic și psihic. În al doilea rând, prin trecerea la ora de vară se economisește și energia electrică necesară iluminatului artificial.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button