„Ora de prim ajutor” ajunge anul acesta în toate liceele din București. Elevii vor învăța cum să intervină în situații medicale limită

08 mart. 2023
173 Afișari
„Ora de prim ajutor” ajunge anul acesta în toate liceele din București. Elevii vor învăța cum să intervină în situații medicale limită
„Ora de prim ajutor” ajunge anul acesta în toate liceele din București. Elevii vor învăța cum să intervină în situații medicale limită. Sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

„Ora de prim ajutor” este o campanie inițiată de ASSMB, prin Rețeaua de Medicină Școlară, iar în 2023 va ajunge în toate liceele din București, anunță viceprimarul Horia Tomescu.

„Ora de prim ajutor” în liceele din București

Proiectul a ajuns marți, 7 martie 2023, în Liceul Teoretic „Decebal”, din Sectorul 3 al Capitalei. Aproape 200 de elevi de clasa a IX-a au învățat tehnici esențiale pentru acordarea primului ajutor în cadrul campaniei „Ora de prim ajutor”, inițiată de ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, prin Rețeaua de Medicină Școlară.

Prima parte a instructajului este teoretică, apoi urmează demonstrațiile practice ce sunt efectuate pe un manechin, la care participă elevii prezenți.

Copiii de clasa a IX-a de la Liceul Teoretic „Decebal” au fost entuziaști și dornici să învețe care este cea mai bună modalitate pentru a interveni într-o situație limită.

Proiectul a fost lansat săptămâna trecută, la Liceul Tehnologic Dacia și Colegiul Național I.L. Caragiale.

Astăzi suntem la Liceul Teoretic Decebal, unde timp de 3 zile, personalul medical școlar va susține cursuri pentru elevii de la 12 clase. Prin acest demers, ne dorim să-i instruim pe elevi cum să acționeze eficient și calm într-o situație medicală limită. Poate fi un coleg de clasă, poate fi cineva din familie sau poate fi o persoană necunoscută. Indiferent de situație, este necesar să avem minime cunoștințe despre cum se acordă primul ajutor până la sosirea unui echipaj de urgență. Aceste cunoștințe, dobândite în prealabil, pot face uneori diferența între viață și moarte, a declarat Silviu Șerban, coordonator Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB, conform unei postări publicate de Horia Tomescu pe Facebook.

Aproape 1000 de elevi au participat la „Ora de prim ajutor” în primele două săptămâni de la lansarea campaniei. Instruirile vor continua pe tot parcursul anului școlar, iar proiectul va ajunge în toate liceele din învățământul de stat din București.

Medicii și asistenții medicali care susțin cursurile pentru elevi au fost instruiți în 2022 de specialiști din cadrul DSU – Departamentul pentru Situații de Urgență.

Cookies