Se schimbă ora în această noapte. România trece la ora de iarnă, dormim mai mult sau mai puțin? UPDATE

30 oct. 2021
3333 Afișari
Se schimbă ora în această noapte. România trece la ora de iarnă, dormim mai mult sau mai puțin? UPDATE
Ora de iarnă 2021. Se schimbă ora, astăzi? Când trece România la ora de iarnă anul acesta

Mult așteptata oră de iarnă intră în sfârșit în vigoare în această noapte. Vezi cum se schimbă ora și cum vom fi afectați de această schimbare importantă pentru milioane de oameni.

UPDATE ora de iarnă: Nu uitați că în această noapte se dă ora, astfel că dormim mai mult! Ora 4 devine 3, deci câștigăm o oră în plus. Ah, ce bucurie! Vă dorim o duminică lungă și plăcută!

Ora de iarnă 2021. Se schimbă ora, astăzi? Când trece România la ora de iarnă anul acesta vezi mai jos, se întâmplă la noapte.

România trece la ora de iarnă

Vești bune sau proaste pentru români, depinde de fiecare în parte, însă trecerea la ora pentru iarnă din 2021 se face fix în această noapte. Astfel, ca în fiecare an, în ultimul weekend din luna octombrie.

În 2021 acest eveniment are loc în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021, practic sâmbătă spre duminică. La noapte, ceasul va fi dat cu o oră înapoi, iar ora 4:00 dimineața va deveni ora 3:00 dimineața. Mai mult, mâine avem parte de cea mai lungă zi a anului, cu 25 de ore, 31 octombrie 2021.

În prezent, această oră este considerată ora standard, și nu cea de vară. Pe timpul orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) o să fie de două ore, față de trei ore cât este acum la ora de vară. Uniunea Europeană a tot promis că se va renunța la această practică, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum!

Când a fost aprobat acest sistem și de ce

Conform istoriei, sistemul internațional care cuprinde ora de vară/ ora de iarnă a fost adoptat de țările europene încă din secolul trecut. Motivul principal a fost acela de a economisi energie. Erai vremuri grele, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului din 1970.

Astfel, introducerea orei de vară trebuia să economisească energie pentru că oamenii se puteau bucura de o oră în plus de lumină naturală a Soarelui. Măsura a fost avantajoasă, în special în agricultură, chiar dacă astăzi nu mai are aceeași utilitate practică.

În anii viitori statele membre ale UE vor avea șansa să aleagă dacă trec la această oră sau nu.

Cum este afectat corpul de schimbare

Totuși, medicii atrag atenția că această trecere la o nouă oră și practic un nou ritm al vieții poate aduce o serie de probleme, mai ales până ne obișnuim, lucru care durează de obicei undeva pe la două săptămâni. Cei mai afectați sunt copiii și bătrânii. Aceștia vor resimți mai intens aceste schimbări de oră.

Practic, printre simptome, pot să apară insomnii ori oboseală, nervozitate și chiar dureri de cap. Practic, motivul pentru care vin aceste efecte este că ne schimbăm rutina zilnică. Mai mult, unii oameni pot acuza astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau chiar modificarea apetitului.

Cookies