Ora de iarnă 2021. România trece în curând la ora de iarnă. Ziua în care vom dormi mai mult cu o oră

04 oct. 2021
2912 Afișari
Ora de iarnă 2021. România trece în curând la ora de iarnă. Ziua în care vom dormi mai mult cu o oră
Se schimbă ora, azi? Când se trece la ora de iarnă 2021

România trece în curând la ora de iarnă. Vezi în rândurile de mai jos începând de când vom dormi mai mult cu o oră. De asemenea ne așteaptă cea mai lungă zi din an, de 25 de ore.

România trece în curând la ora de iarnă. Vom avea cea mai lungă zi din an, de 25 de ore. Atunci vom dormi cu o oră în plus.

România trece la ora de iarnă la final de octombrie

În fiecare toamnă, la sfârşitul lunii octombrie, are loc în România trecerea la ora de iarnă. Practic, vom dormi o oră în plus după ce ceasurile vor fi date cu o oră înapoi și vom avea parte de cea mai lungă zi din an, de 25 de ore. Comisia Europeană a cerut încă de anii trecuți renunţarea la schimbarea orei, însă România nu a răspuns până acum solicitării și nu a voit să facă acest lucru.

Când trece România la ora de iarnă

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între 30 şi 31 octombrie, ceasurile se vor da cu o oră înapoi. Practic, ora  02:00 devine ora 01:00.

Astfel, ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore în loc de 24 de ore și va fi considerată cea mai lungă zi din an.

Cu toate că îi spune de iarnă, momentul de schimbare este de fapt toamna

În trecut, schimbarea orei avea o justificare importantă pentru țara noastră, deoarece ne puteam bucura de o oră de lumină naturală suplimentară pe timpul iernii, mai ales în perioada în care Soarele apune mult mai devreme.

Totuși, la nivel mondial, există multe țări care nu folosesc această oră. Unul dintre motive este acela că doctorii nu recomandă astfel de schimbări care ne pot afecta extrem de mult organismul.

Specialiștii explică faptul că putem avea nevoie și de două săptămâni pentru a trece peste aceste schimbări care ne pot da peste cap programul de somn și ritmul de funcționare.

În această perioadă este recomandată reducerea consumului de stimulente, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante.

În martie ceasul se dă o oră înainte, pentru ora de vară

De asemenea, în luna martie, ceasurile se dau cu o oră înainte pentru DTS (Daylight Saving Time) sau ora de vară. Dând ceasul cu o oră în față, avem mai mult timp pentru a ne bucura de lumină naturală pe timp de vară, când soarele apune mai devreme.

Ora de iarnă 2021. România trece în curând la ora de iarnă. Când vom dormi mai mult cu o oră

Cookies