Ora de educație rutieră se face în București. Școlile, grădinițele, dar și liceele participă la cel mai mare proiect din România (P)

19 nov. 2021
80 afișări
Ora de educație rutieră se face în București. Școlile, grădinițele, dar și liceele participă la cel mai mare proiect din România (P)
Ora de educație rutieră se face în București. Școlile, grădinițele, dar și liceele participă la cel mai mare proiect din România (P). Sursă foto: Facebook/ Ora de educatie rutiera

Cel mai mare proiect de educație rutieră din România a ajuns la ediția cu numărul șase. Pe lângă orele din școli, Ora de educație rutieră ajunge și în grădinițe, dar și în licee.

Ora de educație rutieră se face în București. Școlile, grădinițele, dar și liceele participă la cel mai mare proiect din România.

Ora de educație rutieră se face în București

Proiectul educațional „Ora de educație rutieră” este dedicat celor mici, începând cu prichindeii de la grădiniță, până la gimnaziu și adolescenții de la liceu.

Proiectul este inițiat de Asociația EDIT (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicare a Tineretului) și este susținut de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”. De asemenea, proiectul se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației.

„Ora de educație rutieră” a ajuns la ediția cu numărul 6 și este cel mai mare proiect de educație rutieră din România până în momentul actual, dar este și membru al „European Road Safety Charter”.

Obiectivele proiectului. Ora de educație rutieră își dorește să promoveze o conduită preventivă în traficul rutier în rândul copiilor care participă la cursuri prin:

  • învățarea regulilor de circulație și importanța acestora,
  • familiarizarea cu terminologia specifică, adaptată pentru fiecare vârstă.

Școlile, grădinițele, dar și liceele participă la cel mai mare proiect din România

Luni, 15 noiembrie 2021, copiii de la Școala Generală Nr.139 „Mircea Sântimbreanu” din Sectorul 5 al Capitalei, au participat la Ora de educație rutieră și au contribuit la „România în siguranță”.

Micii participanți la trafic de la Scoala Generala Nr 139 „Mircea Santimbreau” din Sectorul 5 al Capitalei. Sursă foto: Facebook/ Ora de educatie rutiera
Micii participanți la trafic de la Scoala Generala Nr 139 „Mircea Santimbreau” din Sectorul 5 al Capitalei. Sursă foto: Facebook/ Ora de educatie rutiera

În ce constă, mai exact, proiectul, pentru fiecare categorie de vârstă:

La școală (pentru clasele a III-a și a IV-a). Organizatorii proiectului și-au propus ca în 50 de minute de curs, în echipe alcătuite din doi studenți (lectori), din cadrul Facultății de Psihologie, alături de un agent de poliție, să îmbine instrumentele și metodele de educație non-formală.

De asemenea, în fiecare an, este organizat Concursul de Machete, iar de-a lungul edițiilor au participat 140 de școli, cu implicarea unui număr de 400.000 de părinți și realizarea a 500 de machete.

Liceu și Grădiniță

La liceu, proiectul este desfășurat din patru perspective: cea psihologică, a Poliției Române, a ISU și a pilotului de raliuri. De asemenea, sunt incluși și invitați surpriză precum Dani Oțil (Neatza cu Răzvan și Dani), Ana-Maria Brânză (campioană Olimpică la Scrima), Like Creața (vlogger & social media influencer), Andreea Esca (prezentator TV).

La grădiniță, proiectul a ajuns până în prezent în 12 județe din România și în 180 de grădinițe cu campania „Fii responsabil pe stradă!”. De asemenea, a fost încheiat un parteneriat cu Walt Disney Company și Poliția Română, iar 18.000 de copilași au primit în toamna anului 2019 materiale educaționale pentru a învâța ce înseamnă comportamentele corecte pe stradă în calitate de pieton.

Recomandăm și:

Cookies