ȘTIRI

Protestul București pentru Oameni: pe bicicletă, role sau pe jos, împotriva politicienilor

Conform Optar, In Romania, mersul pe jos si cu bicicleta sunt desconsiderate de catre politicieni: „De aceea noi platim mai mult pentru infrastructura, pentru sanatate, pentru combustibil. De aceea traficul rutier ne pune in pericol, pe noi si pe copiii nostri. De aceea traim in orase poluate de traficul rutier excesiv. De aceea pierdem zile, saptamani, luni din viata blocati in trafic.”

„Bucuresti pentru OAMENI” este un mars de protest pentru care s-a depus notificarea legala la Primaria Municipiului Bucuresti, informeaza organizatorii.

Adunarea participantilor va fi la ora 14:30 in parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, fiind propuse două variante de traseu: de 18, respectiv de 15 km. Varianta mai lunga include ocolirea Parlamentului. (Vezi traseul aici: http://goo.gl/qyQiF)

Comunitatea Bicicliștilor din București motivează protestul prin faptul că mii de cetățeni au înțeles multiplele beneficii ale mobilitatii active în marile orașe, dar se simt ignorați sau, mai grav, înșelați de cei pe care i-au ales să le reprezinte interesele. În comunicatul remis B365.ro aceștia adaugă:

„De la partidele parlamentare și organizațiile guvernamentale relevante la Primarul General Sorin Oprescu, autoritățile înțeleg să ignore sau chiar să lupte împotriva nevoii cetățenilor de a-și recâștiga orașul pentru ei, nu pentru mașinile lor. Acuzăm:

– Lipsa de viziune privind dezvoltarea durabilă a comunității și creșterea calității vieții

– Ignorarea unor măsuri eficiente și necostisitoare de eficientizare a transportului în mediul urban;

– Impunitatea celor care au furat, direct sau nu, bani publici desenând, în București, piste pentru bicicletă în completă bătaie de joc, inutilizabile și ilegale;

– Proiectele costisitoare și megalomane ale actualei administratii care promovează proiecte care bagă pietonii sub pământ și înmulțesc sursele de poluare;”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button