Opt școli din București vor fi închise și peste 7.000 de copii vor sta acasă. Care este motivul din spate, potrivit lui Sorin Cîmpeanu

13 sept. 2021
194 Afișari
Opt școli din București vor fi închise și peste 7.000 de copii vor sta acasă. Care este motivul din spate, potrivit lui Sorin Cîmpeanu
Opt școli din București vor fi închise și peste 7.000 de copii vor sta acasă. Care este motivul din spate, potrivit lui Sorin Cîmpeanu. Sursa foto: The Romania Journal

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în țară există nu mai puțin de 18 școli care nu-și vor putea deschide porțile începând cu ziua de luni, 13 septembrie, însă nu din cauza problemelor legate de pandemie. Aceste școli nu vor putea începe anul în format fizic din cauza problemelor de infrastructură.

Luni, 13 septembrie, începe anul școlar 2021-2022, însă mai multe școli din țară se confruntă cu probleme. Pe lângă localitățile unde copiii vor începe noul an școlar în mediul online din cauza ratei de incidență ce a depășit pragul de 6 infectări la mia de locuitori, există și situații în care problemele de infrastructură au făcut imposibilă începerea anului școlar.

Școli închise în prima zi din cauza problemelor de infrastructură. Câte sunt din București

Din păcate, este vorba despre nu mai puțin de 18 astfel de situații la nivel național, în care problemele de infrastructură se opun deschiderii anului școlar. Mai mult, opt dintre aceste unități de învățământ se află în Capitală, iar două dintre ele sunt chiar licee sau colegii economice.

Iată lista școlilor și liceelor din București care nu își pot primi elevii pe 13 septembrie din cauza problemelor de infrastructură, potrivit Edupedu.

  1. Grădiniţă nr. 133 – Sectorul 2,
  2. Şcoala Gimnazială nr. 24 – Sectorul 2,
  3. Şcoala Gimnazială nr. 25 – Sectorul 2,
  4. Colegiului Economic Hermes – Sectorul 2,
  5. Şcoala Gimnazială nr. 124 – Sectorul 5,
  6. Şcoala Gimnazială nr. 280 – Sectorul 5,
  7. Liceul Teoretic “Ion Barbu” – Sectorul 5
  8. Şcoala Sanitară Postliceală VITA – Sectorul 6.

În total, în aceste opt unitiăți de învățământ studiază nu mai puțin de 2.723 de elevi, care vor fi nevoiți să își continue studiile în online până la soluționarea problemelor. Acestora li se mai adaugă încă aproximativ 2.000 de elevi din restul țării care se confruntă cu aceeași situație.

În total 7.200 de elevi şi preşcolari nu vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică

Dacă punem la calcul și elevii care stau acasă din cauza ratei de incidență crescute, ajungem la un total de circa 7.200 de elevi care vor începe acest an școlar din fața micilor ecrane. Este vorba despre 0,3% din totalul elevilor din țară, spune Minsitrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„4.723 de elevi nu vor putea să meargă mâine la şcoală din cauza problemelor de infrastructură. La aaeştia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. E vorba de 6 localităţi din judeţul Satu Mare, 2 localităţi din Arad, o localitate din Dolj, o altă localitate din Teleorman, o localitate din Sibiu şi una din Sălaj. În total 7.200 de elevi şi preşcolari nu vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică. Asta înseamnă 0,3%”, a spus Sorin Cîmpeanu.

 

Cookies