ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Opt reținuți în scandalul autorizațiilor de construcție false din București. Ce spune Nicușor Dan

Opt persoane au fost reținute în scandalul în care sunt implicaţi mai mulți angajați ai Primăriei Capitalei. Este o măsură luată după perchezițiile de la Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului. Cei reținuți sunt suspectați că nu au respectat autorizaţiile de construcţie emise pentru mai multe imobile sau au ridicat clădiri fără a deţine nici un document.

Marile nereguli ar fi fost posibile, după cum spun oamenii legii, cu complicitatea unor funcţionari de la Primăria Generală şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. În unele cazuri, constructorii și-ar fi continuat activitatea, deşi exista o decizie a autorităților de suspendare a lucrărilor. Iar atunci când au fost verificați, au înlocuit contractele şi autorizaţiile originale cu unele false.

Cele opt persoane reținute sunt doi angajaţi de la Primărie şi alte șase care care se ocupau de aceste şantiere au fost reţinuţi. Umrătorul pas: vor ajunge la Parchet cu propunere de arestare preventivă.

La percheziţiile de la Primăria Capitalei au fost ridicate documente,  telefoane mobile, calculatoare, dar și bani: peste 50 de mii de euro, aproape 50 de mii de lei şi 4.300 de dolari.

Anchetatorii susțin că unii funcţionari ar fi ajutat o familie din sectorul 1 al Capitalei să ridice mai multe imobile care fie nu respectau autorizaţiile de construire, fie nu le deţineau deloc.

Purtătorul de cuvând al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu, spune că „poliţiştii Capitalei au desfăşurat 11 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, iar la sediul poliţiei au fost aduse mai multe persoane pentru audieri. Cercetările se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de legea 50/1991 privind autorizarea executării unor lucrări în construcţii.”

Direcția de Presă a Primăriei Municipiului București transmite că „Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziție a tuturor documentelor solicitate de către polițiști. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administrații, s-au petrecut ilegalități în Primăria Capitalei.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button