Opt noi intersecții din București, integrate în sistemul de semaforizare inteligentă. Sunt pe axa est-vest, de la Bd. Theodor Pallady la Bd. Camil Ressu

07 mai 2024
896 afișări
Opt noi intersecții din București, integrate în sistemul de semaforizare inteligentă. Sunt pe axa est-vest, de la Bd. Theodor Pallady la Bd. Camil Ressu
Opt noi intersecții din București, integrate în sistemul de semaforizare inteligentă. Sunt pe axa est-vest, de la Bd. Theodor Pallady la Bd. Camil Ressu | Sursa foto: Nicușor Dan - Facebook

Opt noi intersecții au fost integrate în sistemul de management al traficului, anunță primarul general al Capitalei Nicușor Dan. În prezent, 265 de intersecții din București sunt cuprinse în sistemul de semaforizare inteligentă.

Opt noi intersecții din București beneficiază de semaforizare inteligentă

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, pe pagina de Facebook, că opt noi intersecții au fost integrate în sistemul de management al traficului.

Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor București, a finalizat lucrările de modernizare și integrare în BTMS pentru semafoarele de pe axa Bd. Camil Ressu – Bd. Theodor Pallady. Acestea au fost puse în funcțiune încă de săptămâna trecută.

Edilul transmite că este vorba despre intersecțiile:

  • dintre Bd. Camil Ressu cu Șoseaua Mihai Bravu, str. Dristorului, str. Liviu Rebreanu, str. Fizicienilor, Bd. Nicolae Grigorescu și str. Ilioara,
  • dintre Bd. Theodor Pallady cu Bd. 1 Decembrie 1918 și str. Jean Steriadi.

Până în acest moment, în sistemul de semaforizare inteligentă se află 265 de intersecții din Capitală. Nicușor Dan promite că numărul acestora va crește pe măsură ce proiectul de integrare a noi intersecții în BTMS se va extinde.

Contractul de achiziție a Studiului de Fezabilitate pentru extinderea semaforizării inteligente a fost semnat

Pe data de 11 aprilie, Nicușor Dan anunța semnarea contractului de achiziție a Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea și extinderea semaforizării inteligente, fiind vorba despre 500 de intersecții care vor fi conectate la sistemul centralizat de semaforizare.

Acest sistem reprezintă una dintre soluțiile importante pentru fluidizarea traficului și prin aplicarea lui, toate intersecțiile din București vor fi, în timp, modernizate.

Procedura de achiziție a studiului de fezabilitate a fost blocată timp de un an, prin mai multe contestații, iar în ianuarie 2024, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ne-a dat câștig de cauză și am putut continua acest program.

Proiectul, finanțat cu fonduri PNRR și alte surse nerambursabile, va fi implementat în patru etape:

  • Prima etapă: se va moderniza și integra în sistemul existent de management al traficului intersecțiile aferente unui număr de 5 axe principale de circulație (coridoare verzi) de pe teritoriul Bucureștiului:
    • Calea Griviței – Bucureștii Noi – Sectorul 1,
    • Calea Moșilor – Colentina – Sectorul 2,
    • Șoseaua Berceni – Sectorul 4,
    • Calea Rahovei – Alexandrei – Sectorul 5,
    • Bd. Iuliu Maniu – Sectorul 6. Se va interveni în 85 de intersecții.
  • A doua etapă: se va moderniza Centrul de trafic existent, software și hardware, inclusiv noi funcționalități recomandate, pentru conectarea intersecțiilor aferente întregului proiect.
  • A treia etapă: se va realiza un Sistem Integrat de Management al Traficului la nivel Metropolitan pentru fluidizarea traficului, reducerea poluării, creșterea siguranței rutiere și promovarea transportului public.
  • Se vor moderniza aproximativ 185 de intersectii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncționale etc.). Se au în vedere noi soluții de detecție a vehiculelor (camere video, senzori magnetici etc.)
  • A patra etapă: se vor reabilita/moderniza alte 194 intersecții semaforizate existente și vor fi integrate în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecții sau treceri de pietoni nesemaforizate, dar care necesită semaforizare și includere în BTMS.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies