Exproprieri de opt milioane de euro la Străpungerea Nicolae Grigorescu. VEZI PROIECTUL

de:
22 sept. 2011
0 Afișari
Exproprieri de opt milioane de euro la Străpungerea Nicolae Grigorescu. VEZI PROIECTUL

„Am finalizat exproprierile pentru Străpungerea Nicolae Grigorescu. Nu am avut probleme. Proprietarii au înţeles situaţia. A fost expropriată o suprafaţă de teren de de 36.524 metri pătraţi. De acum putem trece la lucrările de construcţie”, a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv în cadrul Direcţiei de Circulaţiei şi Sistematizarea Circulaţiei.

Iniţial, municipalitatea voia să ofere despăgubiri de 48 de milioane de euro pentru terenuri de 110.000 de metri pătraţi şi 726 de case, însă suma pe care ar fi trebuit să o plătească ar fi fost prea mare astfel încât proiectul a fost regândit sub acest aspect.

Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu va face legătura între Vitan şi Berceni. Lucrarea constă în lărgirea Bd. N. Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri şi lărgirea trotuarelor la 5 metri. La intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu va fi construit un pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa. Pasajul va avea câte două benzi pe sens şi un scuar median de 12 metri. În lateralele acestui pasaj vor fi construite la nivelul solului două poduri cu câte trei benzi pe sens.

Termenul de finalizare al lucrării este 2012.

Cookies