Opt magazine de vise din Capitală au fost închise, iar 36 de persoane sunt cercetate

de:
06 dec. 2010
0 afișări
Opt magazine de vise din Capitală au fost închise, iar 36 de persoane sunt cercetate

Peste 300 de reprezentanţi ai Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, ai Gărzii Financiare, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare au controlat săptămâna trecută 53 de magazine care comercializează substanţe etnobotanice, în urma unui ordin al prefectului Capitalei.

În urma verificărilor, autorităţile au decis suspendarea activităţii în cazul a şapte magazine şi desfiinţarea definitivă a unei unităţi. Au fost ridicate 1.025 de plicuri cu substanţe etnobotanice în valoare de 29.365 lei. De asemenea, s-au întocmit 28 de dosare penale, 36 de persoane fiind cercetate.

„Apreciez initiaţiva primarilor de sector de a elabora hotărâri în scopul interzicerii acestor magazine, dar dacă acestea nu sunt realizate prin respectarea tuturor procedurilor, ci sunt doar un demers de imagine, nu vor avea efectul scontat
şi vor fi uşor atacabile. Primarii, prin corpul de control, trebuie să verifice autorizaţiile de funcţionare ale magazinelor de
etnobotanice şi să fie extrem de atenţi atunci când acordă asemenea avize”, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

În această lună, va fi supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un proiect de hotărâre care prevede interzicerea magazinelor de etnobotanice pe o rază de cel puţin 1000 metri faţă de şcoli, unităţi de cult şi cultură.

Cookies