Opt linii de tramvai din București intră în reabilitare. Anunțul făcut de directorul STB

13 iul. 2021
16721 Afișari
Opt linii de tramvai din București intră în reabilitare. Anunțul făcut de directorul STB
Opt linii de tramvai din București intră în reabilitare. Anunțul făcut de directorul STB

Adrian Criț, directorul STB, a anunțat că opt linii de tramvai din București intră în reabilitare pentru a fi astfel pregătite atunci când în Capitală vor ajunge noile tramvaie moderne.

Opt linii de tramvai din București intră în reabilitare în perioada următoare, conform declarațiilor făcute la Digi24 de directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț, pentru a fi astfel pregătite să primească noile garnituri care vor ajunge în Capitală.

Acesta a precizat că, din păcate, în ultimele trei decenii rețeaua liniilor de tramvai din București a fost reabilitată doar în ceea ce privește o treime din lungimea liniilor și că, în viitorul apropiat trebuie să fie modernizați încă cel puțin 50 km de cale dublă.

”Opt linii de tramvai intră în reabilitare, în perspectiva sosirii tramvaielor noi, astfel încât în viitorul apropiat, vorbim aici pe termen mediu, pentru că nu se poate face într-un an de zile, să  avem refăcută toată infrastructura de tramvai din București”, a declarat Adrian Criț pentru sursa citată.

Vă recomandăm și: Se scumpesc biletele STB și călătoria cu metroul. Noi tarife intră în vigoare de la 1 august

 

În luna mai, Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a semnat contractul de achiziție a 100 de tramvaie fabricate de Astra Vagoane, destinate STB.

Tramvaiele noi au 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei.

Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele, mai precizează sursa citată.

Opt linii de tramvai din București intră în reabilitare. Pe ce trasee ”intră” tramvaiele noi

Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022 și vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55.

Furnizarea primului tramvai este prevăzută în august 2022, urmând să fie furnizate 4 tramvaie în fiecare lună.

Mai mult, Primăria Municipiului București ar putea să cumpere 100 de troleibuze articulate, cu autonomie de 20 de km, potrivit unui anunț al Asociației Metrou Ușor. PMB a lansat o procedură pentru consultarea pieței în vederea stabilirii prețului pentru cumpărarea acestora.

Sursa foto: hotnews.ro

Cookies