Opt! La 8 a ajuns, azi-noapte, numărul victimelor celor două accidente aviatice din Constanța. Pilotul MIG-ului e ultimul găsit fără viață

03 mart. 2022
289 Afișari
Opt! La 8 a ajuns, azi-noapte, numărul victimelor celor două accidente aviatice din Constanța. Pilotul MIG-ului e ultimul găsit fără viață
Opt! La 8 a ajuns, azi-noapte, numărul victimelor celor două accidente aviatice din Constanța. Pilotul MIG-ului e ultimul găsit fără viață | Sursă foto: Facebook-Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Două aeronave, un MiG 21 LanceR și eu elicopter, ce plecase în căutarea acestuia, s-au prăbușit ieri noapte în județul Constanța. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a fost găsit fără viață în cursul nopții trecute.

Pilotul MiG-ului găsit fără viață

Pilotul aeronavei MiG 21 LanseR a fost găsit decedat noapte trecută, după cum a informat Ministerul Apărării Naționale. Militarul avea 570 de ore de zbor, mai mult de 420 dintre acestea fiind executate la manșa avionului pe care acesta îl pilota noaptea trecută.

Bărbatul avea 31 de ani și lucra din anul 2014 la baza aeriană de la Borcea. Moartea acestuia reprezintă o pierde enormă pentru armata Română. MApN a transmis următoarele:

Joi, 3 martie, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.

O aeronavă militară și un elicopter de căutare s-au prăbușit aseară în Dobrogea

Noaptea trecută o aeronavă MiG 21 LanceR ce executa o misiune de patrulare aeriană în Dobrogea a pierdut legătura radio cu turnul de control. La ora 20.03 aceasta a dispărut complet de pe radar într-o zonă cuprinsă între Cogealac și Gura Dobrogei, după cum a informat MApN.

În căutarea Mig-ului a pornit un elicopter IAR 330-Puma în jurul orei 20:21. Ce-a de-a doua aeronavă a pierdut legătura radio cu turnul de control în jurul ore 20:44. Înainte de a pierde legătura, pilotul raportase asupra condițiilor meteo nefavorabile. Acesta primise ordinul de a se întoarce la baza aeriană.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului ce plecase în misiunea de salvare a fost în zona Gura Dobrogei. După ce ambele aeronave au pierdut legătura cu turnul de control a fost declanșată o operațiune de căutare-salvare.

Conform unui comunicat dat de MApN cei șapte militari, membri echipajului elicopterului IAR 330-Puma plecat în misiunea de căutare, au fost găsite decedate, la 11 kilometri de aerodrom.

Cookies