LA MINE-N CARTIER

Opt blocuri turn s-ar putea ridica în zona Gării Basarab

Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei (CTUAT) a discutat, miercuri, avizarea unui turn de 17 etaje la intersectia str. Orhideelor cu Calea Plevnei. Terenul de pe str. Orhideelor nr. 27-29, pe care ar urma sa se construiasca cladirea, are o suprafata de circa 8.000 mp, iar langa turn ar urma sa fie amplasat si un bloc de 10 etaje. Proiectant: Alter Ego Concept. Beneficiar:IMS. Membrii Comisiei au fost in principiu de acord cu proiectul, sustinand chiar ca in zona se poate construi o cladire si mai inalta, cu conditia ca spatiile publice de pe parcele sa fie mai mari si de calitate, informează  Hotnews.

Ansamblul imobiliar de la Fabrica de bere Luther

In luna iulie, CTUAT a dat aviz preliminar pentru construirea unui centru comercial de 1,6ha in incinta fostei fabrici de bere Luther, pe Soseaua Orhideelor, monument istoric. Cladirile de patrimoniu aflate pe teren vor fi restaurate, hala centrului comercial fiind amplasata intre ele. Proprietarii doresc sa mai construiasca pe parcela 6 blocuri, 4 de 15 etaje si 2 blocuri de 9 etaje, cu functiunea de birouri insa deocamdata legea interzice aprobarea acestei functiuni printr-un PUZ care nu e initiat de Primarie, daca terenul are alta functiune (in cazul de fata fiind zona industriala). In plus, trei dintre aceste cladiri se aflau pe domeniul public, un teren expropriat pentru construirea Pasajului Basarab.

Beneficiarul proiectului este Proiectul este firma Heineken, iar proiectant biroul MINA-M-COM. Centrul comercial ce ar urma să fie construit este un Kaufland, după cum puteți afla mai multe detalii aici.

Fabrica de Bere Luther a fost construita in anul 1869 de marele industrias neamt Erhard Luther. 

Ansamblul imobiliar de la Fabrica de tigarete

In septembrie 2012, CTUAT a dat aviz de oportunitate unui PUZ care prevede construirea a doua turnuri de 30 si 35 de etaje, un parc cultural si un cartier rezidential (un turn de 15 etaje, unul de 12, altul de 7etaje, doua de 6 etaje si un bloc de 5 etaje) pe terenul fostei Regii Autonome a Tutunului din Bucuresti (bd. Regiei nr. 2). Potrivit PUZ-ului prezentat, turnul de evacuare a fumului si cladirea de caramida in forma de U a fostei fabrici vor fi pastrate si integrate in noul ansamblu. Poiectul mai prevede ca spatiul din fata cladirii vechi, in care se afla si turnul de evacuare a fumului, sa fie acoperit cu o copertina transparenta si astfel sa fie transformat intr-o piateta urbana. Istoria fabricii de tutun incepe cu aproape 200 de ani in urma. Terenul fostei Fabrici de tigarete are o suprafata de 62.544mp si a devenit proprietate privata dupa privatizare.

Biroul care realizeaza Planul Urbanistic Zonal pentru acest proiect este M Design, iar beneficiar este firma omului de afaceri Ioan Niculae, Interagro. Mai multe detalii despre acest proiect puteți citi aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button