Şefă din Primăria Capitalei are Volvo, dar e pe listă la locuinţă socială

de:
28 apr. 2011
0 Afișari
Şefă din Primăria Capitalei are Volvo, dar e pe listă la locuinţă socială

Lista de repartizare a locuinţelor sociale achiziţionate sau construite din fondurile proprii ale Municipiului Bucureşti, propusă de către Comisia de Evaluare a situaţiilor sociale deosebite în care se regăsesc bucureştenii solicitanţi de locuinţe sociale cuprinde 17 beneficiari. Dintre aceştia nouă sunt persoane evacuate din locuinţe, iar alţi opt, angajaţi ai Primăriei Capitalei.

Unele alegeri ale Comisiei de Evaluare sunt însă surprinzătoare. Astfel, pe lista bucureştenilor cu o situaţie socială deosebită, propusă pentru primirea unei locuinţe sociale, este şi Mirela Ercuţă, ce ocupă funcţia de şef serviciu în cadrul Direcţiei Relaţii Publice şi Informare a Primăriei Capitalei. Conform declaraţiei de avere, angajata Primăriei este posesoarea unui autoturism Volvo S40, fabricat în 2006 şi a unui teren agricol de 5 hectare în Brăila. De asemenea, Mirela Ercuţă deţine şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro, iar în 2009 a avut un venit anual de 30.000 lei. Statusul Mirelei Ercuţă pe siteul de socializare hi5 este „fericită”.

Pe lista celor selectaţi pentru a primi locuinţe sociale din partea Primăriei se regăseşte şi Mariana Trifan, expert în cadrul Direcţiei Buget. Angajata Primăriei deţine 12,5% dintr-un apartament moştenit în Bucureşti şi un autoturism Skoda fabricat în 2009. În plus, în 2009 an a încasat un venit de 17.856 lei, la care se adaugă cel al soţului de 40.102 lei.

Alături de cele două angajate se regăsesc Gabriela Chivu şi Marius Anghel, ce deţin funcţiile de şef serviciu, repsectiv consilier juridic. Cei doi nu deţin terenuri sau apartamente, însă sunt posesorii unor autoturisme Logan, respectiv Chevrolet Aveo. În 2009, Chivu şi Anghel au înregistrat venituri de 29.907 lei, respectiv 30.000 lei (cu tot cu venitul soţiei).

Ceilalţi patru angajaţi ai Primăriei Capitalei aflaţi pe listă pentru primirea unei locuinţe sociale, nu deţin bunuri imobile sau mobile, şi au venituri anuale între 14.000 şi 20.000 lei.

Potrivit raportului de specialitate al Direcţiei Spaţiu Locativ şi cu Altă Destinaţie din cadrul Primăriei Capitalei, lista de repartizare a locuinţelor sociale a fost întocmită pe baza unor criterii de departajare precum situaţia locativă actuală, starea civilă, numărul minorilor care locuiesc cu solicitanţii, starea de sănătate şi categoria socială.

În noiembrie 2010, pe lista beneficiarilor de locuinţe sociale a fost inclusă şi o directoare din instituţie care deţinea teren, casă în construcţie, bijuterii de 25.000 de euro şi un venit lunar pe familie de aproape 100 milioane lei vechi.

Noua listă de repartizare a locuinţelor sociale achiziţionate sau construite din fondurile proprii ale Municipiului Bucureşti va fi supusă aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti în şedinţa de joi.

Cookies