Oprescu vrea taxiuri electrice în București

de:
19 aug. 2013
0 afișări
Oprescu vrea taxiuri electrice în București

Taxiurile electrice ar urma să circule de la marile hoteluri din București până la aeroporturi sau gară. Sorin Oprescu a apelat la specialiştii de la universitatea Politehnică din Bucureşti pentru a realiza infrastructura necesară, conform Realitatea tv.

În parcarea fiecărui hotel trebuie montată o priză specială, la care taxiurile electrice se pot alimenta. Aceste automobile ar putea fi ghidate prin GPS sau inserţii metalice îngropate în asfalt, care ar calcula şi preţul cursei.

Taxiurile urmează să aibă inserții metalice îngropate în asfalt, prin acest sistem putându-se afla prețul cursei.

O mașină va costa 15.000 de euro, iar dispozitivul de încărcare a bateriilor alte 8.000 de euro. Pentru o flotă de 100 de taxiuri electrice, costurile se ridică la 1,5 milioane euro.

Primăria Capitalei informează că taxiurile electrice ar urma să fie achiziționate de către operatori, nu de Municipalitate.

„In aproape toate marile capitale se pune problema realizarii unei flote de masini ecologice, in special pentru transportul urban, fiind avute in vedere inclusiv vehiculele pentru transort in regim de taxi.

In acest sens, reamintim ca vehiculele taxi sunt detinute de catre operatori, in baza unei investitii proprii a acestora, si acestea nu sunt achizitionate de catre autoritatea locala.

Primaria Municipiului Bucuresti doreste si sustine promovarea unui astfel de transport cu consecinte benefice pentru calitatea mediului din Municipiul Bucuresti. Astfel, Municipalitatea a demarat un proiect pilot privind realizarea primei statii de alimentare a vehiculelor electrice destinate transportului public sau privat.

Aceasta statie va fi realizata in cadrul unui parteneriat prin care investitorul va suporta costurile de realizare a acesteia, iar Municipalitatea va pune la dispozitie, intr-o parcare publica, amplasamentul pentru realizarea acesteia.

In urma experientei acumulate in urma acestui proiect pilot, Municipalitatea va demara un proiect mai amplu privind stimularea vehiculelor electrice in Municipiul Bucuresti, in special a vehiculelor taxi, pe principiul utilizarii la capacitate maxima a investitiilor private”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții Primăriei Capitalei.

Cookies