Oprescu vrea să facă sală de concerte cu căprioare, în zona Esplanada

de:
13 sept. 2012
10 Afișari
Oprescu vrea să facă sală de concerte cu căprioare, în zona Esplanada

În parc se va afla, pe lângă căprioare, însă, și o sală de concerte, spune primarul, dar vor trebui elaborate studii de specialitate – a declarat primarul Sorin Oprescu pentru B365.ro. Anterior, primarul spunea că ar dori ridicarea unei Săli Polivalente în locul proiectului Esplanada, sală ce ar urma să aibă o formă asemănătoare cu cea a Operei din Sidney.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat deja o Hotărâre prin care cere terenul respectiv de la Guvern.

Terenul, cu o suprafaţă de 106.000 metri pătraţi este situat pe Bd. Unirii şi este delimitat la nord de Bd. Unirii, la est de str. Nerva Traian, la sud de Bd, Octavian Goga, iar la vest de Bd. Mircea Vodă.Pe acest teren guvernul Boc intenționa să construiască, în parteneriat public privat, complexul Esplanada, un complex de clădiri de birouri, centre comerciale, hoteluri şi blocuri de locuinţe – estimat la aproape un miliard de euro. Proiectul fusese câştigat printr-o licitaţie organizată în anul 2004, în urma căreia a fost desemnat partener de negociere firma „Trigranit”, cu care s-a încheiat şi un acord, pentru dezvoltarea în parteneriat public privat. La finele anului 2009, acordul semnat cu investitorul, societatea ungară Trigranit, a expirat şi nu a fost prelungit.

Oprescu are însă alte planuri pentru terenul ultra-central: dacă în campania electorală din 2008 promitea că aici va face un parc în care vor zburda liber căprioare, în luna mai 2012 Oprescu spunea că vrea să construiască o Sală Polivalentă la Esplanada. Sala Polivalentă nu va arăta oricum, ci va semăna cu Opera din Sidney. Sala ar urma să aibă între 15 și 18.000 de locuri.

Promisiunea candidatului din 2008, Sorin Oprescu, de a face un parc cu căprioare în zona Esplanada, a fost luată în derâdere într-un clip produs cel mai probabil de echipa de campanie a contracandidatului PDL, Silviu Prigoană, în campania din 2012:

 

„Municipiul Bucureşti înregistrează un deficit major pe segmentul bunurilor imobile destinate dezvoltării şi implementării unor proiecte în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului şi a unor proiecte din domeniul cultural. Programul de dezvoltare al Municipiului Bucureşti cuprinde proiecte privind reabilitarea şi modernizarea infrastructurii urbane şi de dezvoltare imobiliară. Considerăm că terenul aferent amplasamentului Esplanada (…) se pretează la aplicarea unor astfel de proiecte ale municipiului Bucureşti”, se precizează în expunerea de motive semnată de primarul general, Sorin Oprescu, pentru preluarea terenului.

Cookies