Oprescu vrea să controleze firmele care închiriază maşini în Bucureşti

de:
02 nov. 2011
0 Afișari
Oprescu vrea să controleze firmele care închiriază maşini în Bucureşti

Potrivit proiectului propus de edilul-şef al Capitalei, societăţile care vor să mai închirieze maşini în trebuie să ajungă mai întâi la Primărie ca să primească licenţă. De asemenea, firmele de profil nu trebuie să aibă maşini mai vechi de cinci ani, să facă  inspecţia tehnică a autoturismului în fiecare an, să aibă parcare şi şoferi angajaţi, notează Evenimentul Zilei.

Astfel, cei care doresc să închirieze maşini cu tot cu şofer pot face o asemenea solicitare. Autoturismele nu vor fi galbene, ca să nu fie confundate cu taxiurile, vor avea aer condiţionat, GPS şi senzori de parcare. Maşinil vor putea fi închiriate cu ora sau cu ziua, iar şoferii contractaţi cu tot cu maşină, care ies din localitatea unde este înregistrată firma, se vor întoarce în oraş, după ce termină cursa. Plata serviciului trebuie făcută anticipat.

Autoturismele autorizate pot fi recunoscute datorită ecusonului care va fi poziţionat vizibil. Autovehiculele vor fi de culoare neagră, dacă transportul se efectuează cu şofer, şi de culoare roşie, dacă maşina se închiriază fără şofer.

Potrivit regulamentului semnat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, Municipalitatea va stabili regulile şi va obliga firmele să nu umfle preţurile. Numărul autovehiculelor care vor avea ecuson va fi reglementat de către consilierii generali.

Reprezentanţii societăţilor de profil spun însă că preţurile vor fi majorate odată cu adaptarea parcurilor auto la cerinţele primăriei.

Cookies