Oprescu vrea să aducă IBM la Bucureşti

de:
04 nov. 2011
1 Afișari
Oprescu vrea să aducă IBM la Bucureşti

Invitat de omologul său new-yorkez, Michael R. Bloomberg, pentru a participa la summit-ul “Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies”, Oprescu a promis că se va implica în modificarea cadrului legislativ de la nivel local pentru reducerea birocraţiei şi sprijinirea antreprenoriatului.

Joi, edilul-şef al Capitalei a avut o întrevedere cu  Anne K. Altman, general manager global public sector IBM, în cadrul căreia şi-a reafirmat ”întregul suport pentru găzduirea noului centru IBM la Bucureşti”. Printre avantajele prezentate de Oprescu reprezentantului IBM pentru a-i determina pe oficialii furnizorului IT să aleagă Capitala României în detrimentul celorlalte oraşe ale lumii se numără forţa de muncă foarte bine pregatită, infrastructura pusă la punct şi existenţa spaţiilor adecvate – clădiri de birouri de clasă A.

IBM intenţionează să deschidă în Europa un nou centru de outsourching,  ce va furniza servicii de operare şi mentenanţă a sistemelor IT. Investiţia totală în acest centru depăşeşte 400 de milioane de dolari şi ar urma să creeze între 1.500 şi 3.000 de locuri de muncă.

Cookies