Oprescu vrea să aducă Armani, Gucci şi Benetton în Centrul Vechi

de:
06 mai 2011
0 Afișari
Oprescu vrea să aducă Armani, Gucci şi Benetton în Centrul Vechi

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că intenţionează să atragă firme celebre din lumea modei să investească în Centrul Vechi al Capitalei. „Încerc să am nişte discuţii cu marile concerne, ca fiecare să îşi adopte câte o casă, să putem face faţadele, în parteneriat publice-private. Ca atunci când intraţi în Centrul vechi să vedeţi un Boss, Gucci, Armani. Casele, alea cu regim de înălţime mică şi cu spaţii comerciale la parter vor fi concesionate o perioada de ani, până îşi amortizează investiţia şi au câţiva ani de profit”, a declarat primarul, cu ocazia unei vizite în zonă.

De altfel, Oprescu a avut deja o întâlnire cu presedintele Benetton Group, Luciano Benetton. In cadrul intalnirii, Presedintele Benetton si-a exprimat interesul de a initia colaborari cu municipalitatea orasului Bucuresti. Un interes particular a fost exprimat pentru zona Centrului Istoric al Bucurestiului, unde compania ar putea investi in vederea revigorarii unora dintre spatiile aflate in proprietatea municipalitatii. Anterior intalnirii avute la sediul Primariei, domnul Luciano Benetton, de profesie arhitect, a efectuat o scurta vizita in Centrul Istoric, fiind incantat de potentialul cultural, turistic si comercial al zonei. Luciano Benetton este presedintele grupului cu acelasi nume, una dintre cele mai mari companii europene, prezenta in peste 120 de tari si avand o cifra de afaceri anuala de peste 2 miliarde de euro.

6 străzi terminate în Centrul Vechi, parcare supraterană pe franceză

Din cele 16 străzi de a căror renovare se ocupă Primăria Generală, şase sunt terminate, a declarat primarul Sorin Oprescu. La celelalte 10 sunt terminate lucrările legate de electricitate şi canalizare, urmând ca la jumătatea verii să fie terminate lucrările, a mai spus edilul.

Primarul a mai anunţat că se va construi, în parteneriat public-privat, o parcare supraterană cu cinci etaje, cu platforme- lifturi pentru maşini, pe strada Franceză. Proiectul va fi prezentat în Consiliul General anul acesta de către Primărie.

Cookies