SMART CITY

Oprescu vrea o nouă rectificare bugetară: Ia bani de la regii şi îi dă la infrastructură

La două săptămâni de la aprobarea ultimei rectificări bugetare, Sorin Oprescu îi bagă pe consilierii generali din nou în şedinţă pentru a vota un nou buget. La şedinţa din 28 noiembrie, aripa PDL – PNG-PRM, care deţine şi majoritatea în CGMB) a fost cea care a câştigat „cursa” rectificării bugetare. Astfel, amendamentul la proiectul de rectificare bugetară propus de cele trei partide a fost aprobat în şedinţa de luni cu 29 de voturi pentru, în detrimentul celui propus de Sorin Oprescu. Conform hotărârii, au fost sacrificate proiectele de infrastructură în favoarea RATB şi RADET.

Luni, 12 decembrie, edilul-şef vine cu un nou proiect de rectificare bugetară. Sorin Oprescu vrea să ia banii daţi de PDL pentru RADET şi RATB şi să îi aloce proiectelor de infrastructură. „Banii daţi în plus către RADET nu se duc în subvenţii, ci în penalităţile către ELCEN. În loc să plătim serviciul furnizat populaţiei, aruncăm de fapt banii într-o gaură neagră, într-un sac fără fund. Iar aceşti bani au fost luaţi de la investiţii, de la proiectele aflate în derulare şi care acum riscă să fie blocate! În noul proiect de rectificare bugetară vor fi sume în plus pentru Buzeşti-Berzei, pentru Bd. Aerogării şi pasajul Băneasa de la Elvila, Centrul istoric”, a declarat primarul general.

Conform amendamentului propus de PDL şi aprobat în 28 noiembrie, RADET a primit în plus 43 milioane lei, iar RATB 27 milioane lei. “Dacă lăsam bugetul aşa cum dorea domnul Oprescu, preţul gigacaloriei ar fi crescut la 327 lei, iar biletul de autobuz s-ar fi scumpit de la 1,3 lei la 2 lei”, a declarat viceprimarul PDL, Mircea Raicu, după aprobarea noului buget.

De asemenea, a mai primit un milion de lei Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), care administrează acum Naţional Arena, iar Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului au câştigat în plus patru milioane lei. Bani în plus s-au dat şi pentru reabilitarea Podului Bordei. Bugetul acestui proiect a crescut cu 776.000 lei.

În schimb, proiectul Diametralei Nord-Sud Buzeşti-Berzei – Uranus a pierdut 30 milioane lei, Pasajul Mihai Bravu -Splaiul
Unirii a rămas fără 5 milioane lei, iar de la consolidarea Pasajul suprateran Băneasa s-au luat 19 milioane lei. În plus, proiectul de reabilitare a Bulevardului Aerogării a rămas fără 11 milioane lei.

Bani s-au luat şi de la spitalele din Bucureşti. Astfel, unităţile medicale au rămas fără 10 milioane lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button