Oprescu vrea licitaţie internaţională pentru salubrizarea Bucureştiului

de:
03 oct. 2012
0 Afișari
Oprescu vrea licitaţie internaţională pentru salubrizarea Bucureştiului

Oprescu a venit miercuri la şedinţa Comisiei de Industrii pentru a susţine amendamentele făcute de PMB la Legea salubrizării, el apreciind că o nouă „încurcătură” în subdiviziuni ale sectoarelor nu face decât să întoarcă lucrurile la situaţia de dinainte.

„Doresc să creştem performanţele, să fie o licitaţie super corectă, generală, făcută la nivelul Primăriei, şi, sigur, decontat, după aceea, serviciul de către sectoare. Legea spune că Primăria Capitalei poate să delege aceste lucruri dar după ce ţine licitaţia. (…) O să împărţim Capitala pe 3 zone – multiplu de 3 – 6 sau 9 zone încât accesibilitatea şi transparenţa să fie asigurate”, a spus Oprescu, citat de Mediafax

El a arătat că în acest moment bucureştenii plătesc foarte mulţi bani pe serviciile de curăţenie, fiecare sector plătind 22 de milioane de Euro anual.

„O mulţime de bani se duc pe curăţenie, iar cetăţenii nu sunt foarte mulţumiţi – 22 de milioane de euro pe an de fiecare sector. Nu spun că sunt mulţi sau puţini, eu spun că mai pot coborî în funcţie de dotările specifice pe care dorim să le aibă operatorii de curăţenie”, a spus Oprescu.

El le-a spus deputaţilor că în domeniul operatorilor de curăţenie care au contracte cu primăriile de sector guvernează principiul general al „sfintei pile” şi al „sfintei înţelegeri”.

„Nu toţi operatorii de curăţenie sunt la acelaşi nivel. Scuipăturile le iau eu în condiţiile astea. Nu m-ar fi deranjat dacă aş fi fost sigur că ţin un nivel înalt de curăţenie în Bucureşti. Gunoiul e o mare afacere:, a spus Oprescu.

Legea salubrizării se află în acest moment în dezbaterea Comisiei de industrii, care este comisie raportoare.

Problemele legate de salubrizarea Bucureştiului au fost sesizate inclusiv de Consiliul Concurenţei care a declanşat o investigaţie asupra contractelor încheiate între primăriile de sector şi operatorii privaţi concluzionând că multe dintre ele au fost semnate în condiţii dubioase, fără licitaţie publică. Mai mult decât atât, Curtea de Apel Bucureşti a dispus în noiembrie 2011, încetarea tuturor contractelor de salubrizare dintre sectoare şi firmele private, după cum B365.ro a scris aici. Cu toate acestea, până în prezent nu s-a schimbat nimic


Cookies