Oprescu vrea energie din gunoaie

de:
25 oct. 2013
0 Afișari
Oprescu vrea energie din gunoaie

‘De trei ani lucrăm la acest masterplan, acum așteptăm binecuvântarea specialiștilor. Toate proiectele de acolo sunt pentru perioada 2014-2020. Punctele esențiale din masterplan sunt unde dorim să se reducă consumul de energie și să putem avea surse alternative. Ne-am propus reducerea consumului de energie cu 35-40% într-o primă fază și cred eu că reușim. Eu vorbesc despre primele șase-șapte luni ale anului viitor, nu vorbim peste ani. Adică, dacă e s-o facem, o facem acum’, a spus Oprescu, citat de agerpres.ro.

El a adăugat că Primăria plătește pe an 76 de milioane de lei doar pentru iluminatul public.

Oprescu a subliniat că nu dorește intrarea în insolvență a RADET și RATB, pentru eficientizarea lor, după modelul Hidroelectrica.

‘Pentru noi nu s-a putut face o reducere, o anulare, a penalităților (aferente datoriilor RADET către Elcen — n.r.), astfel că singura soluție este să unim Elcen și RADET, adică producătorul și distribuitorul, apoi să mărim randamentul CET-urilor. Nu ar fi fost mai bună soluția insolvenței, pentru că rețelele sunt inalienabile. Prin această unire, nu facem altceva decât să stingem acele penalități penibile, să putem să ne vedem de treabă’, a adăugat edilul-șef.

El a menționat intenția de a construi două centrale de producere a energiei pe baza incinerării deșeurilor municipale, pentru care există deja proiecte de accesare a banilor europeni. Oprescu nu a dat alte detalii, precizând doar că una dintre centrale va fi în nordul Capitalei, iar cealaltă, în sud.

Cookies