ARHIVA B365

Oprescu: Vineri dimineaţă, încă existau poduri de gheaţă în Sectorul 6

”La ora 3 s-a acţionat toată noaptea cu 234 de utilaje.  În prima parte a nopţii s-a acţionat pe principalele bulevarde şi străzile de legătură, apoi s-a trecut la tratarea carosabilului împotriva gheţii. Probleme s-au înregistrat, din nou, în Sectorul 6. La ora 06:30 încă existau poduri de gheaţă în acest sector”, a declarat Sorin Oprescu la comandamentul de iarnă de vineri dimineaţă.

”Suntem ca ăia din filmele cu copii cu dizabilităţi”, a continuat primarul, referitor la plugul RATB, care aruncă zăpada pe carosabil. ”Puneţi-vă de acord cu ora de începere, să ne sincronizăm. Rămânem pe ideea lateralelor şi a străzilor mici. Trotuarele trebuie curăţate”, a punctat Oprescu.

Tratamentele vor fi reluate şi după ora 21.00, iar câte o maşină de intervenţie a operatorilor de deszăpezire va staţiona la punctele de coborâre de pe poduri şi pasaje pentru a putea interveni cu soluţii antiderapante sâmbătă dimineaţa.

Edilul-şef a mai anunţat că, joi, la Camera de Gardă, s-au înregistrat 1.200 de cazuri, dintre care ”un procent mic -183 cu luxaţii sau fracturi, în special oamenii bătrâni”.

Potrivit primarului general, vineri dimineaţă, intrările în spitale şi instituţii publice de interes social sunt funcţionale, iar căile rutiere de intrare şi ieşire din oraş, ”până la limita de responsabilitate, sunt practicabile”.

Bucureştenii pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB din str. Sfântul Constantin, nr. 8 şi Calea Grivitei, nr. 216, din Sectorul 1, str. Agricultori, nr. 44, şi  Bd-ul Dacia, nr. 196, din Sectorul 2, Calea Ferentari, nr. 91, din Sectorul 5, Sediul DGASMB, din str. Foisorului nr. 56-58 şi Policlinica socială din str. Dristorului nr. 81-88.

Pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, locuitorii Bucureştiului sunt rugaţi să apeleze la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button