Oprescu: Calea Victoriei devine stradă pietonală

de:
14 ian. 2015
4 Afișari
Oprescu: Calea Victoriei devine stradă pietonală

„Intentionam ca de la jumatatea acestui an, sambata si duminica, sa transformam Calea Victoriei, intre Piata Victoriei pana la Hilton, in strada pietonala. A doua faza va fi de la statuia lui Carol la bd. Regina Elisabeta. A treia faza va fi de la bd. Regina Elisabeta pana la Splai, ca o prelungire a Centrului Istoric”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu, în cadrul unei discuții online cu cititorii Hotnews.ro. 

În 2014, Primăria Capitalei a reabilitat Calea Victoriei, pe segmentul cuprins între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta. Circulația rutieră de desfășoară acum pe două benzi de circulație, cu sens unic, față de patru câte erau disponibile înainte de începerea proiectului de reamenajare a bulevardului. preajma intersecțiilor a fost amenajată o a treia bandă de încadrare pentru virajul la stânga sau la dreapta. De asemenea, au fost lărgite trotuarele, iar pe carosabil a fost amenajată o pistă pentru bicicliști, cu o lățime de trei metri, separată de benzile destinate autovehiculelor printr-o bordură înaltă de 10 centimetri. Bicicliștii au la dispoziție acum o bandă unică, pe partea stângă a străzii (pe sensul dinspre Piața Victoriei către Universitate) pe care se circulă în ambele sensuri. 

Proiectul a inclus și refacerea rețelei de iluminat public, refacerea spațiilor verzi și a mobilierului urban.

„De-a lungul a patru ani 480.000 de oameni mi-au cerut sa fac Calea Victoriei cum era in interbelic. Sambata si duminica daca te plimbai pe Calea Victoriei nu aveai ce face. Acum au inceput sa apara cafenele si resturante si ai unde sa iti plimbi copiii. Am facut pista de biciclete fiindca face parte din axa Nord-Sud si este la cererea biciclistilor. Sunt totusi 480.000 de oameni care au cerut asta”, a mai spus, miercuri, primarul general. 

Cookies