ARHIVA B365

Oprescu: Sunt mulţumit de cum s-a acţionat în Capitală în timpul ploilor abundente

Prezent la emisiunea „Ora de vârf” de la România TV, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că este mulţumit de cum s-a acţionat, marţi, pe străzile Bucureştiului, în timpul furtunii care a pus la pământ peste 100 de copaci, iar zeci de maşini au fost avariate.

Întrebat de ce mai multe străzi din Capitală au fost inundate în timpul furtunii de marţi, edilul-şef a precizat că, deşi cele mai multe conducte sunt noi şi au fost schimbate recent, acestea nu pot face faţă dacă precipitaţiile depăşesc 25 l/mp. „Peste 25l de ploaie/mp nu pot să ducă conductele chiar dacă în majoritate sunt schimbate, sunt noi. Pentru asta i-am chemat duminică pe toţi colegii mei care lucrează la utilităţi, am acţionat corpul de control, avem o hartă de-a lungul celor 5 ani de zile unde au mai rămas zonele inundabile, există pregătite echipaje, în special ApaNova a acţionat în stradă astăzi cu 72 de utilaje direct acolo unde a avut loc inundaţia. Spre dimineaţă s-au produs o serie de acumulări. Eu sunt mulţumit că am putut să intervenim imediat. Sunt cartiere care au fost făcute şi care înainte se inundau imediat, precum Delhăuţiul, Apărătorii Patriei şi Progresul nu s-au inundat astăzi”, a declarat Sorin Oprescu.

„Ei pot să asigure drenajul apelor pluviale undeva spre 28l/mp – 30l/mp. Cum sunt cantităţi mai mari de apă, lucrurile se întâmplă şi aşa. Unele au funcţionat foarte bine şi aşa. De explu, la Unirii nu au fost probleme pentru că am avut gardă de maşini care pot să tragă apa, la Mărăşeşti n-au fost probleme, la Victoriei n-au fost probleme”, a explicat Oprescu.

Marţi, 71 de utilaje și peste 1.200 operatori au intervenit în urma ploilor abundente din Capitală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button