Oprescu, omul liberalilor şi al PSD-iştilor pentru un nou mandat la Primăria Generală, zice Ponta

de:
27 feb. 2011
0 Afișari
Oprescu, omul liberalilor şi al PSD-iştilor pentru un nou mandat la Primăria Generală, zice Ponta

Oprescu a discutat despre acest sprijin politic cu Victor Ponta, după ce liderul PSD căzuse deja de acord cu Crin Antonescu şi cu Daniel Constantin (liderul PC), anunţă Antena 3.

Sorin Oprescu a primit asigurări din partea preşedintelui PSD, Victor Ponta, că va fi  susţinut de către Uniunea Social-Liberală în cursa pentru un nou mandat la primăria Capitalei.

În urmă cu o săptămână, liberalii îl acuzau pe Sorin Oprescu de „complicitate tacită cu Elena Udrea”, pentru proiectul acesteia referitor la Legea Capitalei.

Ponta a intervenit telefonic într-o emisiune Antena 3 de duminică, unde era invitat Oprescu. „Pun pariu că dl Oprescu nu va candida din partea PDL, nu am niciun fel de dubiu şi mă deranjează dezinformările astea cum cred că-l deranjează şi pe dânsul”, a declarat Ponta.

Întrebat cine va fi candidatul USL la Primăria Capitalei, Ponta a răspuns: „La Bucureşti vom avea candidatul care stă cel mai bine în sondaje şi care este dorit de bucureşteni”. Preşedintele PSD a fost întrebat cum intenţionează să stingă disensiunile dintre primarul liberal Andrei Chiliman cu Sorin Oprescu şi cum va convinge toată organizaţia USL de Bucureşti să se bată pentru Oprescu. ” Dacă dl. Chiliman, nici nu ştiu dacă vrea să candideze, e aşa de dorit de bucureşteni, sigur o să-l punem pe dânsul. Deocamdată lucurile nu arată aşa. (…) O să fie mult de lucru, cum or să fie orgolii şi interese personale care trebuie puse pentru interesul naţional şi interesul USL de a câştiga alegerile locale”, a arătat preşedintele social-democrat, conform Newsin.

La rândul său, Sorin Oprescu a povestit că a avut întâlniri cu preşedinţii USL şi s-a declarat onorat că va fi sprijinit de aceştia, precizând că intenţionează însă să candideze tot ca independent. „Încă o dată, aşa cum a fost şi într-o discuţie foarte scurtă, ochi în ochi şi bărbăteşte, le-am spus, i-am spus domnului preşedinte (Ponta, n.r.) că sunt onorat dacă atunci va fi cazul, ca în calitate de….mă gândesc bineînţeles la sondaje şi la situarea în eşicherul ăsta electoral, că sunt onorat de faptul că a exprimat clar ideea că alianţa, în urma discuţiilor cu dl preşedinte Crin Antonescu, sprijină această candidatură, spunând foarte clar că merg în această cursă electorală în aceeaşi calitate pe care am avut-o şi în 2008: de independent”, a declarat Oprescu.

Alegerile locale urmează să aibă loc până în 2012, dar anul acesta bucureştenii vor fi chemaţi, cel mai probabil, la urne, pentru a-şi expriima doleanţele asupra organizării Capitalei, într-un referendum. Legea Capitalei, propusă de PDL Bucureşti, aduce în discuţie renunţarea la alegerea primarilor de Sectoare, care ar urma să fie desemnaţi din rândul Consiliului General. Propunerea nu este acceptată de primarul Sorin Oprescu, acesta fiind însă de acord cu altă propunere a PDL şi a liderului organizaţiei de Bucureşti a acestui partid, Elena Udrea, aceea ca oraşul să aibă un buget unic, nu unul general şi încă şase pentru sectoare.

Cookies