Oprescu: Șoferii RATB iau 27 de milioane pe lună, în mână. Trebuie să aibă şi obligaţii faţă de cetăţeni

de:
15 iul. 2011
0 Afișari
Oprescu: Șoferii RATB iau 27 de milioane pe lună, în mână. Trebuie să aibă şi obligaţii faţă de cetăţeni

În aceste condiţii, şoferii RATB trebuie să aibă şi obligaţii faţă de bucureşteni, a spus Oprescu, la Antena 3. Șoferii nu ar trebui să se plângă pentru faptul că nu vor fi luaţi cu autobuzul din faţa casei: „pentru şase şoferi se făcea o cursă de 80 de kilometri. Sunt banii bucureştenilor, nici ai mei, nici ai lui Criţ” – a spus Sorin Oprescu.

Ne-a luat prin surprindere protestul ăsta, n-aş spune grevă. Am vorbit cu domnul director general Adrian Criţ de la RATB încă de acum o lună, toată lumea îmi cerea transport de noapte, să poată ajunge acasă. Nemulţumirea şoferilor este că nu îi mai ia de acasă. Eu am un respect deosebit pentru şoferii RATB, dar în condiţiile în care au salariul în mână de 27 de milioane pe lună, avem şi obligaţii faţă de cetăţeni. E de două ori cât ia un medic. Alţii au lipsuri materiale mult mai mari” – a mai spus primarul general.  „Au şi dotări bune: Autobuzele sunt noi, de cel mult trei ani, Mercedesuri, majoritatea cu aer condiţionat”.

Pentru a aduna de la casele lor şoferii de la o singură autobază, RATB cheltuieşte în prezent 40.000 de euro pe lună, au declarat surse din RATB pentru B365.ro.

Citeşte şi Greva dintre şoferii RATB: trage, bă prostule, maşina în garaj!

Cookies