Oprescu şi Udrea semnează astăzi contractul pentru restaurarea Arcului de Triumf. Urmează o serie de pasaje subterane

de:
08 feb. 2012
1 Afișari
Oprescu şi Udrea semnează astăzi contractul pentru restaurarea Arcului de Triumf. Urmează o serie de pasaje subterane

Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare a Arcului de Triumf din Bucureşti sunt estimate la 30 milioane lei (circa 7 milioane euro. Pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf, cererea pentru finanţarea europeană a fost depusă în decembrie 2009, iar evaluarea a durat mai bine de un an şi şase luni. Valoarea totală a proiectului este de 30 milioane lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă este de 22 milioane lei.

Odată cu restaurarea monumentului, municipalitatea vrea să construiască şi mai multe pasaje subterane pietonale. Mai exact, noua lucrare va consta din cinci pasaje pietonale de acces şi un pasaj central în formă inelară. Accesul în pasaj va fi asigurat cu ajutorul a cinci lifturi şi şase scări rulante.

“La Arcul de Triumf se realizează un sistem de pasaje pietonale care vor evita traversarea la nivel a bulevardelor principale Kiseleff, Prezan şi Averescu. Se va traversa prin subteran, cu posibilitatea traversării prin subteran şi în zona pastilei de la Arcul de Triumf. Sunt nişte pasaje pietonale care vor reduce timpii de aşteptare la semafor şi va creşte capacitatea intersecţiei respective”, preciza vara trecută pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcţiei Transporturi şi Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei.

Pasajul central va avea o suprafaţă pietonală de 3.500 metri pătraţi, la care se adaugă o zonă comercială pe o suprafaţă de 5.700 metri pătraţi.

Cookies