ARHIVA B365

Oprescu şi Udrea au bătut palma pe Bulevardul Uranus

Specialiştii din Miinisterul Dezvoltării, condus de Elena Udrea, şi cei din Primăria Generală condusă de Sorin Oprescu au ajuns la un consens, cel puţin pentru moment. Aşa cum scria B365.ro încă din 29 august, Hala Matache nu va fi nici dărâmată, nici mutată.

Comunicatul dat de Primăria Generală arată că cele două instituţii au stabilit, referitor la Hala Matache, să se ia masuri de conservare si punere in siguranta pana la demararea unui proces de restaurare a monumentului istoric. Au fost stabilite următoarele date de temă pentru intocmitorul proiectului tehnic de infrastructura:

• Pastrarea amplasamentului actual al Halei Matache

• Pastrarea pozitiei caii de rulare pe partea de est a Halei, prin diminuarea nesemnificativa a benzilor de circulatie, cu respectarea profilului de 4 benzi auto + 2 tramvai

• Proiectarea trotuarului de vest prin porticul halei in conformitate cu proiectul tehnic final.

• Devierea canalului colector din pozitia actuala sub Hala Matache, in zona circulatiei auto, cu modificarea solutiei tehnice

2. Se instituie un moratoriu de doua luni privind lucrarile de construire in zona sensului giratoriu de la intersectia strazilor Mircea Vulcanescu cu str. Berzei, cu exceptia lucrarilor tehnico-edilitare indeosebi referitoare la canalul colector si la linia de tramvai.

3. Se vor continua, in conformitate cu legislaţia in vigoare, lucrarile de infrastructură in baza proiectului initial pe segmentele P-ta Victoriei – Calea Grivitei (inclusiv intersectia) si Calea Plevnei – str. Mircea Vulcanescu (exclusiv sensul giratoriu)

4. Se va organiza de catre Primaria Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania si MDRT, un concurs de solutii de arhitectura, in vederea reamenajarii zonei Pietei Matache şi a spaţiilor publice adiacente, inclusiv integrarea Halei, care va fi initiat pana la 30 octombrie 2011.

5. MDRT va lansa in parteneriat cu Municipalitatea un studiu pilot de regenerare urbană integrată pe intreaga zona est si vest, fata de axul strazii Buzesti-Berzei, intre str. Occidentului si str. Stirbei Voda. In baza studiului pilot se vor fundamenta masurile necesare in vederea legiferarii proiectelor de regenerare urbană integrată.

6. Planurile urbanistice zonale in curs de avizare vor fi amendate in consecinta cu instituirea unei restrictii temporare de construire pe latura de vest a strazii Buzesti, intre str. Occidentului si str. Stirbei Voda.

7. Primaria Capitalei va intreprinde masuri de amenajare ambientala provizorie a zonei (pentru spatiile reziduale, calcane) si de creare a unui punct de informare privind evolutia proiectului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button