Oprescu și Stanca își făceau semne în duba Poliției, semne care sugerau că păstrează „codul tăcerii”

de:
06 oct. 2015
0 Afișari
Oprescu și Stanca își făceau semne în duba Poliției, semne care sugerau că păstrează

Magistrații au subliniat că „Sorin Oprescu este în continuare interesat ca persoanele apropiate lui să păstreze tăcerea”, informează realitatea.net.

„Deloc de neglijat în privința inculpaților OPRESCU SORIN MIRCEA şi STANCA CRISTIAN este şi „discuția” pe care cei doi au purtat-o la data de 17.09.2015 în autovehiculul aparținând D.G.P.M.B. destinat transportului persoanelor private de libertate (la care s-a făcut referire mai sus), din care rezultă că primul este în continuare interesat ca persoanele apropiate lui să păstreze tăcerea cu privire la activitatea infracțională derulată împreună, în timp ce al doilea este dispus să păstreze această tăcere”, se arată în motivare.

Judecătorii au susținut că Oprescu și Stanca și-au făcut semne în duba de Poliție care îi transporta pe cei doi, astfel încât să-și dea de înțeles că trebuie să se respecte „codul tăcerii”.

„În acest sens, se remarcă că, pe parcursul discuției ce a urmat între cei doi inculpați, după ce s-au salutat şi a urmat un scurt moment de liniște, inculpatul STANCA CRISTIAN i-a spus din buze inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA „Nu” şi, după 2 secunde, a făcut cu degetul arătător un semn în formă de X în dreptul buzelor. Or, simplul fapt că inculpații au profitat de prima ocazie pe care au avut-o pentru a asigura că a fost respectat „codul tăcerii”, respectiv pentru a permite respectarea în continuare, este exemplificativ pentru prejudiciile care ar fi aduse urmăririi penale dacă inculpații ar putea să comunice în mod liber (având în vedere restricțiile specifice măsurii arestării preventive ce impun inclusiv menționarea în documente a persoanelor care îl vizitează pe cel privat de libertate)”, mai arată instanța.

Magistrații au mai adăugat în motivarea deciziei din 30 septembrie și evenimentul din seara de 5 septembrie, petrecut pe holurile DNA, acolo unde Sorin Oprescu s-a întâlnit cu directorul Administrației Cimitirelor, Bogdan Popa.

„Nu dăm declarații…”, „N-o să dăm declarații”, „Nu dăm declarații, chemăm avocatu”, i-a repetat edilul suspendat al Capitalei lui Bogdan Popa, pe holurile Direcției Naționale Anticorupție, în data de 5 septembrie.

Tribunalul București a admis cererea procurorilor anticorupție de prelungire a măsurii arestului preventiv, pe 30 septembrie, pe numele lui Sorin Oprescu.

Primarul suspendat al Bucureștiului este acuzat de luare de mită, după ce a fost prins în flagrant cu 5.000 de euro bani marcați și inseriați.

Cookies