Sorin Oprescu şi-a construit o intrare secretă în Primărie. GALERIE FOTO

de:
16 aug. 2011
0 Afișari
Sorin Oprescu şi-a construit o intrare secretă în Primărie. GALERIE FOTO

La sediul Primăriei Capitalei din Splaiul Independenţei se munceşte de zor. Muncitorii construiesc o nouă intrare în sediul instituţiei. Noua cale de acces în clădire este realizată în spatele unei porţi de metal, iar surse din cadrul Primăriei au precizat pentru B365.ro că intrarea este construită special pentru primarul general, Sorin Oprescu. Mai exact, pentru ca edilul-şef să nu mai dea ochii zi de zi, cu cetăţeni care i se plâng de tot felul de neajunsuri.

Noua intrare a fost construită în partea din spate a sediului actual din Splaiul Independenţei. Pentru accesul primarului în clădire au fost sparţi pereţi exteriori şi interiori ai clădirii şi au fost construite noi scări până la mezaninul clădirii. Iar dacă în general, accesul în clădirea Primăriei Capitalei se face direct din stradă, la intrarea nouă există un gard de metal şi poartă pentru accesul maşinii sale. Intrarea nouă este folosită deja de edil. Primarul general a fost văzut de mai multe ori intrând cu maşina direct în mica curte interioară, dincolo de poarta de metal, şi de acolo în primărie.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că nu se construieşte nicio intrare pentru primarul general şi că noul acces în clădire, la care se lucrează acum, va fi folosit pentru „pompieri, pentru transportarea dosarelor, a actelor”. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au precizat pentru B365.ro că nu a solicitat Primăriei Capitalei construirea unei ieşiri de urgenţă la sediul din Splaiul Independenţei. De altfel, sediul Primăriei Capitalei mai este prevăzut cu patru alte intrări. Cea aflată în construcţie, a cincea, este şi cea mai mică dintre toate.

În martie 2010, Municipiul Bucureşti s-a mutat în Splaiul Independenţei nr. 291-293. Chiria plătită de Primărie în zgârie-nori este de 224.000 de euro pe lună. În 2009, Gândul scria că firma care deţine imobilul , SC Iliotomi Grup SRL, avea un capital social de 200 de lei şi potrivit bilanţului pe 2008, depus la Ministerul de Finanţe avea pierderi de 4,36 milioane

Cookies