ARHIVA B365

Oprescu: Se va circula pe Pasajul Basarab la sfârşitul lunii martie

A început numărătoarea inversă la Pasajul Basarab. În acest moment, lucrările sunt finalizate în proporţie de 98%, iar în aproximativ o lună, şoferii bucureşteni vor putea circula pe pasaj, potrivit primarului general.

„Trebuie să termine de betonat şi apoi vor tensiona hobanele. În martie vor începe probele, iar la sfârşitul lui martie vom da drumul la circulaţie cel puţin pe pertea rutieră”, a precizat Sorin Oprescu, aflat sâmbătă pe şantierul de la pasaj pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Bucureştenii care circulă cu tramvaiul vor mai avea însă un pic de aşteptat. Astfel, luni constructorul va începe lucrările la staţiile de tramvai de pe pod şi de sub pod, iar circulaţia efectivă a tramvaielor va fi deschisă la câteva zile de la deschiderea pasajului pentru autoturisme, a anunţat edilul-şef.

Pasajul denivelat Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bd. Nicolae Titulescu – Şos. Orhideelor – Podul Grozăveşti – Bd. Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şos. Grozăveşti. Viaductul principal al pasajului are o lungime totală de 1450 de metri, din care 117 metri Podul pe Arce peste râul Dâmboviţa şi 340 de metri Podul Hobanat peste zona Gării de Nord. Bretelele de acces la pasaj au 1126 metri lungime, iar rampele de acces 1250 metri.

În zona Podului Hobanat va fi realizată staţia de tramvai dotată cu scări fixe, lifturi şi escalatoare care vor face legătura între nivelul peroanelor staţiilor şi nivelul solului, precum şi cu staţia de metrou Basarab.

Contractul pentru construcţia Pasajului Basarab a fost semnat la data de 10.07.2006, cu o durată a execuţiei de 45 de luni şi o perioadă de garanţie de 120 de luni. Valoarea totală a contractului este de 160,7 milioane de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button