Oprescu se laudă cu „una din cele mai moderne solutii de management al traficului rutier din Europa”

de:
04 dec. 2012
1 Afișari
Oprescu se laudă cu

Primarul General, Sorin Oprescu, participa astazi, la Moscova, la cea de-a III-a editie a Congresului International „Road Traffic Russia 2012”, la invitatia Ministrului Transportului Federatiei Ruse, Maksim Sokolov.

In cadrul alocutiunii rostite cu acest prilej, Primarul General a prezentat experienta Bucurestiului in domeniul managementului traficului, avand in vedere ca incepand din noiembrie 2008 la nivelul Capitalei a fost implementat si functioneaza un astfel de sistem. Considerat ca reprezentand una dintre cele mai moderne solutii integrate de management al traficului rutier urban din Europa, sistemul a condus la îmbunătățirea fluxurilor de trafic in Bucuresti, influențând pozitiv calitatea vietii cetățenilor și imaginea orasului in ansamblul ei.

Cu aceeasi ocazie, Primarul General Sorin Oprescu a avut o intrevedere cu Ministrul Trasportului din Federatia Rusa, Maksim Sokolov, gazda acestui eveniment.

Ministrul rus i-a multumit lui Sorin Oprescu pentru prezenta la aceasta reuniune. El a mentionat ca traficul rutier al Moscovei este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai dificile, iar experienta Bucurestiului poate fi de un real folos. Totodata, oficialul rus a tinut sa aprecieze deschiderea de care da dovada actuala administratie a Bucurestiului, exprimandu-si convingerea ca aceasta poate sta la baza unor viitoare colaborari in beneficiul ambelor orase si tari.

„Cred cu sinceritate ca din medici ies cei mai buni oameni politici. De aceea, am convingerea ca impreuna putem gasi solutii la problemele comune. Transportul reprezinta astazi o prioritate si o provocare pentru toate tarile, iar Romania si Federatia au cel putin un punct comun de unde pot porni, Marea Neagra. Aceasta poate si trebuie sa reprezinte o punte de legatura pentru transportatorii rusi si, in aceeasi masura, pentru cei romani” a declarat ministrul Maksim Sokolov.

Primarul General a multumit pentru invitatia adresata Bucurestiului de a participa la acest Congres si de a impartasi astfel din experienta proprie in rezolvarea problemelor ce tin, in ultima instanta, de calitatea vietii cetatenilor.

„Cred in normalitate si tocmai de aceea cred in capacitatea noastra de a depasi problemele, in spiritul bunei vecinatati. Relatia Bucurestiului cu Moscova poate si trebuie sa fie una subscrisa acestui principiu, pentru a dezvolta astfel relatii de colaborare si cooperare in beneficiul cetatenilor pe care ii reprezentam. Astazi, mai mult poate ca niciodata, a sosit vremea colaborarii intre orase si regiuni, iar in opinia mea, aceasta poate reprezenta catalizatorul, fara a ignora sau a ne substitui autoritatilor centrale” a declarat Sorin Oprescu.

La finalul intrevederii Primarul General i-a adresat oficialului rus invitatia de a efectua o vizita la Bucuresti.

Congresul International „Road Traffic Russia 2012” se afla la cea de-a treia editie si reuneste autoritati locale si centrale din Federatia Rusa si din alte 12 state, avand drept scop identificarea solutiilor privind managementul traficului rutier in marile orase.

Cookies