Oprescu se ia la trântă cu Dan Diaconescu: dă un milion la Oltchim

de:
28 sept. 2012
0 Afișari
Oprescu se ia la trântă cu Dan Diaconescu: dă un milion la Oltchim

Propunerea a fost aprobată vineri de Consiliul General al Municipiului București. Banii provin din fondul de rezervă la dispoziția autorităților Municipiului București în bugetul pe 2012. Consilierii PDL au părăsit sala după vot, în semn de protest, deoarece susțin că nu au fost numărate corect voturile privind acest proiect, la care PDL-iștii au votat contra.

Dacă astfel de fonduri se dau de obicei pentru calamități naturale, Sorin Oprescu consideră că echipa de handbal feminin este victima unei astfel de calamități: suma se alocă conform subcapitolului „Transferuri din bugetul consiliilor locale și județene pentru acordarea unor ajutoare către unitățile administrativ teritoriale în situații de extremă dificultate.”

Proiectul a fost introdus de primarul Sorin Oprescu în urma unei solicitări de ultim moment din partea Clubului Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea, aceasta fiind înregistrată nu mai departe de joi, 27 septembrie 2012. Clubul citează faptul că echipa a participat de multe ori la cupele europene, existând posibilitatea ca anul acesta să participe la finala Ligii Campionilor, situație în care finala se va desfășura la București. Clubul se află într-o situație financiară deosebit de grea și nu mai poate susține echipa feminină, se arată în cererea Oltchim.

Inițial, primarul general spunea că va căuta o formulă prin care echipa sa fie preluata de Clubul Sportiv Municipal Bucureşti care sa asigure si finantarea necesara. „Pregătirea înseamnă bugetul lor care se ducea undeva la 7 – 8,5 milioane. Ei de la Oltchim primeau în jur de un milion de euro, restul erau sponsori. O să folosesc aceiaşi sponsori şi singurul lucru pe care o să îl fac de urgenţă. O să le fac cadou un autobuz, treaba mea din ce bani, nu din aia de buget”, a spus Oprescu, în urmă cu două săptămâni.

Cookies