Oprescu se bate să dea bani la Oltchim: „De unde am bani? E, uite că am”

de:
08 oct. 2012
0 Afișari
Oprescu se bate să dea bani la Oltchim:

„Dorim să oferim o şansă ehipei etalon a handbalului românesc. Nu este un efort pentru Bucureşti sau pentru Râmnicu-Vâlcea, este un efort pentru România” a declarat Primarul General al Municpiului Bucureşti, Sorin Oprecsu, în cadrul şedinţei de constituire a Comitetului de Sprijin pentru echipa de handbal Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Acesta a adăugat că ajutorul oferit de Primăria Capitalei „nu este o pomană generală ci este dovada respectului pentru activitatea sportivă”. 

Cu banii primiţi deja din partea Primăriei Municipiului Bucureşti, HCM Oltchim Râmnicu-Vâlcea a reuşit să plătească o parte din datoriile de 2 milioane de lei din luna septembrie, potrivit vicepreşedintelui clubului, Andrei Luca.

Sunt întrebat de unde am bani să fac asta. Eh, uite că am bani! Sunt şi oameni care au investit bani şi sunt cunoscuţi, dar sunt şi unii care preferă să rămână anonimi şi voi respecta asta”, a spus Oprescu. El a declarat că a primit deja confirmări din partea mai multor persoane „cu valoare morală”, care vor ajuta financiar echipa de handbal. Întrebat despre posibilitatea de a suplimenta ajutorul financiar oferit HCM Oltchim Râmnicu-Vâlcea din partea Primăriei Capitalei, edilul-şef al Capitalei a declarat că există această posibilitate, „în funcţie de cât de mult ne taie finanţarea domnul Ministru de Finanţe”. 

Clubul de handbal Oltchim ar mai avea nevoie de aproximativ 2 milioane de euro pentru a funcţiona până la sfârşitul perioadei competiţionale, în luna iunie.

În cadrul evenimentul de constituire a Comitetului de Sprijin pentru echipa de handbal Oltchim Râmnicu Valcea, la care au participat şi presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gaţu, presedinta Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Carmen Tocală, primarul orasului Râmnicu Vâlcea, Emilian Francu şi preşedintele Consiliului Judetean Vâlcea, Ion Calea, dar şi alte nume mari din lumea sportului precum Elisabeta Lipă, Octavian Bellu, Iolanda Balaş sau Miodrag Belodedici.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în urmă cu o săptămână, la propunerea Primarului General Sorin Oprescu, un împrumut de un milion de lei către echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea. Banii provin din fondul de rezervă la dispoziția autorităților Municipiului București în bugetul pe 2012. 

Campioana României la handbal feminin se confruntă cu pericolul falimentului sau chiar al desfiinţării, după ce combinatul cu acelaşi nume şi-a retras sprijinul din cauza problemelor de ordin financiar.

Cookies