ESENTIAL

Oprescu s-a înţeles cu patronii pentru programul din Centrul Vechi. La cât se vor închide terasele

Patronii de localuri din Centrul Vechi nu vor mai avea voie să îşi doteze terasele cu mobilier sau covoare din plastic, în culori stridente, plante decorative artificiale sau jardiniere din plastic. „Mobilierul va avea structura din lemn, răchită sau metal, în concordanţă cu arhitectura clădirilor” se scrie în proiectul de hotărâre. 

Umbrelele teraselor vor trebui să se încadreze doar în paleta de culoare alb-beige, mobilierul trebuie să fie în culori identice într-un local  şi este interzisă amplasarea de cortine de protecţie împotriva ploii sau vântului. 

În privinţa programului de funcţionare, modificările au un caracter mai puţin restrictiv decât se anunţase iniţial. Astfel, terasele se vor închide la ora 4 dimineaţa, când patronii sunt obligaţi să strângă mobilierul pentru a permite accesul serviciilor de salubritate. De asemenea, noul regulament impune ca muzica sau spectacolele live să se desfăşoare doar până la ora 22.00 pe terasele sezoniere.

Se interzice ;i prepararea de mâncare în aer liber, cu excepţia evenimentelor de scurtă durată precum târguri sau serbări. Este interzisă şi servirea alimentelor din veselă de plastic pe terasele amenajate.

Terasele vor fi amenajate doar pe lungimea clădirii în care localul îşi desfăşoară activitatea şi se va urmări, pe cât posibil, ca terasele diferitelor localuri să aibă lungimi egale. Regulamentul prevede, de asemenea, ca pe mijlocul străzilor fără trotuar să fie lăsat un spaţiu liber, între mobilierul stradal, cu lăţimea de 4m pentru intervenţii de urgenţă. De asemenea, terasele nu vor mai putea fi amenajate pe străzile cu trotuare cu o lăţime mai mică de 3m. , sau unde nu se mai poate asigura şi loc pentru circulaţia pietonilor.

Regulamentul propus va fi supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti în şedinţa de luni, 25 februarie. Consilierii pot hotărî, cu acelaşi prilej, să modifice anumite precizări are regulamentului sau să îl respingă în totalitate.

După ce la începutul anului a fost publicat un proiect care interzicea funcţionarea teraselor în timpul nopţii, criticat dur atât de proprietari cât şi de bucureşteni, între timp regulamentul a fost adaptat, după discuţii ale primarului Sorin Oprescu cu patronii de terase şi restaurante.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button