ARHIVA B365

Chinezii pot face autostrada suspendată, zice Oprescu, de la Beijing

Sorin Oprescu s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentantii companiei Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd, în vederea unui schimb de experienţă privind lucrările de fluidizare a traficului.  Reprezentanţii companiei, cu o experienţă de 61 de ani în construirea de şosele suspendate, poduri şi pasaje, şi-au arătat interesul pentru realizarea unei autostrăzi suspendate la Bucureşti, ţinându-se cont şi de infrastructura existentă în Capitală, anunţă Primăria Capitalei.

Drept dovadă a experienţei şi expertizei în domeniu, chinezii de la Beijing Municipal Construction Group i-au prezentat edilului de la Bucureşti actuala şosea suspendată încă în construcţie, care străbate centrul Beijingului. Într-un interval de doi ani au fost construiţi 9,6 km din această lucrare.

„Este foarte clar ca autostrada suspendată se poate face. Avem dovada vie a faptului ca 10 km au fost realizaţi în 2 ani de această firmă şi am primit asigurări că modelul poate fi implementat şi la Bucureşti. Continuăm discuţiile, iar dorinţa mea este aceea de a demara cât mai curand cu putinţă acest proiect de fluidizare a traficului şi în Capitala României”, a declarat Sorin Oprescu.

Consilierii generali au redus cu 66% bugetul alocat de Oprescu în 2011 pentru autostrada suspendată. Proiectul primarului general se află deocamdată în stadiul de elaborare a studiilor de fezabilitate şi a Planului Urbanistic Zonal. Studiile pentru primele patru tronsoane ale lucrării, cuprinse între Colentina şi Podul Constanţa, ar urma să fie gata în 3-4 luni. Edilul-şef intenţionează să realizeze acest proiect în cadrul unui parteneriat public-privat.

În perioada 2-6 martie, Sorin Oprescu are o serie de întâlniri pentru stabilirea unor colaborări concrete la Beijing şi la Shanghai. Vizita oficială are ca scop găsirea de soluţii pentru finalizarea tuturor proiectelor municipalităţii aflate în derulare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button