Oprescu propune toalete subterane cu acces pe baza cartelei RATB

de:
06 dec. 2010
1 Afișari
Oprescu propune toalete subterane cu acces pe baza cartelei RATB

Primăria Generală va cheltui 83.700 de lei (aproximativ 20.000 de euro) pe studii de fezabilitate pentru construirea de toalete publice subterane în Bucureşti.

Potrivit caietului de sarcini, proiectantul va elabora în primă fază „un proiect pilot privind construirea unui număr de 20 toalete publice amplasate la capetele de linii R.A.T.B., precum şi zone cu trafic pietonal intens”, iar în faza a doua „va propune încă un număr de 30 de amplasamente aparţinând municipalităţii unde există de asemenea trafic pietonal intens”.

De asemenea, proiectantul trebuie să prezinte avantajele şi dezavantajele pentru fiecare dintre cele patru modalităţi de acces în toalete, propuse de primărie, respectiv liber, pe baza cartelelor utilizate la transportul public, pe baza unor bonuri eliberate la intrare sau prin introducerea unor fise într-un aparat anume conceput.

Pentru a-şi recupera investiţia, Primăria Capitalei îşi propune să transforme pereţii WC-urilor în panouri publicitare.

„Studiul va conţine şi costurile de întreţinere şi exploatare, cu propunerea de suportabilitate ale acestora de către Primăria Municipiului Bucureşti, de către cetăţeni, mixt sau de către investitori privaţi, publicitate «in door» ori «out door»”, se precizează în caietul de sarcini.

Studiul de fezabilitate va trebui realizat în termen de 3 luni de la data atribuirii contractului, respectiv în luna martie 2011.

Cookies