Oprescu promite piste de biciclete pe axa nord-sud. Bicicliștii îl iau la mișto și protestează mâine

de:
21 mart. 2013
0 Afișari
Oprescu promite piste de biciclete pe axa nord-sud. Bicicliștii îl iau la mișto și protestează mâine

Sorin Oprescu anunțase că „nu vrea să stea să numere morții”, pentru că bucureștenii nu au cultura traficului necesară pentru a fi trasate pistele de bicicliști pe carosabil. În consecință, primarul anunțase că va trasa pistele de bicicliști tot pe trotuar. Astfel, primarul general nu doar îi contrazicea pe cei de la Administrația Străzilor și de la Direcția Transporturilor din PMB, care anunțaseră că pistele vor fi trasate pe carosabil, ci înfuria și comunitatea bicicliștilor, care nu mai dorește încă un fiasco precum cel de 10 milioane de euro – pistele trasate pe trotuat din 2008 ce au fost declarate ilegale de Poliția Rutieră și închise.

La intalnirea de joi au participat, alaturi de Primarul General, Sorin Oprescu, reprezentanti ai Directiei de Transporturi din cadrul PMB, ai Politiei Locale, ai Politiei Rutiere, reprezentantul Administratiei Strazilor din cadrul PMB, precum si asociatiile Green Revolution, Bate saua, Mai mult verde, SkirtBike, Centrul pentru Politici Durabile „Ecopolis”, OPTAR si Cycling Romania.

La inceputul intalnirii, Primarul General a declarat ca este deschis dezbaterilor pentru elaborarea proiectului de realizare a pistelor de biciclisti. „In primul rand vreau sa fie foarte clar ca doresc, am obligatia si cred ca trebuie sa ii protejez pe oameni, si nu sa ii strivesc intre indisciplina si iresponsabilitatea unor soferi. Vom face aceste piste, insa numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva ca se poate, ca este sigur. Trebuie sa colaboram impreuna pentru elaborarea unui regulament de realizare si utilizare a acestora, astfel incat sa putem asigura protectia biciclistilor fata de circulatia auto, mai ales in intersectii, precum si siguranta pietonilor fata de biciclisti”.

Astfel, s-a stabilit ca, in cadrul grupului de lucru pentru mobilitate, infiintat in urma Dispozitiei Primarului General, si care se intalneste o data la doua saptamani, sa se demareze, cu ajutorul ONG-urilor si a unor institute de proiectare din Bucuresti, elaborarea unui proiect pilot pentru realizarea unei piste continue de biciclisti, pe axa nord-sud a Capitalei.

Cei de la Comunitatea Bicicliștilor din București au luat însă în râs anunțul primarului și au postat pe pagina de Facebook o fotografie cu o pistă de bicicliști suspendată.

Pista suspendată

Cookies