Parcare de cinci etaje, cu lift de maşini, în Centrul Istoric al Capitalei

de:
06 mai 2011
1 afișări
Parcare de cinci etaje, cu lift de maşini, în Centrul Istoric al Capitalei

Parcarea va fi ridicată la intersecţia dintre străzile Franceză şi Tonitza, a spus primarul general Sorin Oprescu, care a vizitat vineri Centrul Istoric.

„Aceasta este cea mai simplă soluţie şi trebuie realizată pentru că, pe măsura ce se va dezvolta Centrul Istoric, va fi nevoie de mai multe locuri de parcare. Noi am estimat un număr de 800 de locuri, la nivelul solului urmând a fi parcate autocarele cu turişti, iar deasupra autoturismele”, a explicat primarul Capitalei.

Parcarea automatizată va fi dotată cu o platformă-lift cu ajutorul căreia vor fi parcate maşinile. Pentru realizarea proiectului, mai este nevoie doar de aprobarea Consiliului general al Municipiului Bucureşti. „PUZ-ul a fost terminat, se iau aprobările, îl prezentăm în Consiliu şi trecem la treabă. Sunt foarte mulţi investitori interesaţi pentru un astfel de parteneriat, pentru că ei înţeleg importanţa unei parcări în Centrul Istoric”, a subliniat edilul şef.

La intrarea în Centrul Istoric vor fi instalaţi bolarzi retractabili acţionaţi prin telecomandă. Dimineaţa aceştia vor fi lăsaţi jos câteva ore pentru a putea intra maşinile ce aprovizionează magazinele şi restaurantele din zonă, urmând ca în restul zilei accesul autovehiculelor în centrul vechi să fie interzis.

Cookies