BAZAR

Oprescu: Pensionarii să meargă la căţeii pensionari. Nu avem nevoie de haite pe străzi

„Pensionarii să mergă la căţeii pensionari. Cei care sunt tineri (câinii – n.r.) şi pot fi adoptaţi să mergă în spaţiile speciale. Oricum, să nu mai umble liberi pe stradă, să se asocieze în haite. Ne întărim pruterea de a-i seriliza şi de a-i îngriji. Şi celelalte sectoare ar trebui să se preocupe de adăposturi, dar nu oricum şi nu oriunde”, a declarat Sorin Oprescul.

Oprescu a ţinut să sublinieze că proiectul municipalităţii răspunde dorinţelor bucureştenilor. „Aceste proiect vine în întâmpinarea a ceea ce vă doriţi şi dumneavoastră şi orice locuitor sau trecător prin Capitală, şi anume câinii să nu mai muşte pe absolut nimeni”, a mai spus Primarul General.

Persoanele care hrănesc câinii fără stăpân ar putea fi amendate cu până la 5.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală. De asemenea, dacă proiectul va fi aprobat, va obliga posesorii de câini să îi sterilizeze și să îi înregistreze cu microcip.

Decizia introducerii unei măsuri sancţionatorii a fost luată pentru a preveni fenomenul de formare a haitelor, care contribuie la agresivitatea maidanezilor, a declarat joi, în exclusivitate pentru B365.ro, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu. Această decizie a fost luată pe baza mai multor studii științifice.

Mai multe despre această măsură puteți citi aici

In Bucuresti sunt circa 64.704 caini comunitari, cifra rezultand in urma unei numaratori partiale efectuate de ASPA, în septembrie 2012. Problema câinilor comunitari s-a acutizat în ultimul an, în contextul în care peste 16.000 de persoane au fost muşcate anul trecut de câini, cu 3.200 de persoane mai mult decât în anul anterior.

B365.ro v-a prezentat, miercuri, harta locurilor unde se află cei mai agresivi câini maidanezi din București, pe care o puteți vizualiza aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button