Oprescu: Pe 1 iunie se circulă pe Pasajul Basarab, iar din octombrie pe Pasajul Pipera

de:
18 apr. 2011
0 Afișari
Oprescu: Pe 1 iunie se circulă pe Pasajul Basarab, iar din octombrie pe Pasajul Pipera

„Până în 1 iunie Pasajul Basarab va fi dat în folosinţă. Termenele de care am vorbit 8 martie şi 31 martie nu au depins de mine ci de evenimentele petrecute pe glob (cutremur în Japonia). Nu sunt adăugiri de ultimă oră, sunt amenajări ale circulaţiei rutiere”, a declarat Sorin Oprescu, într-o discuţie online cu cititorii Hotnews.ro.

Edilul-şef susţine că a amânat inaugurarea pasajului, programată pentru 31 martie, la cererea constructorului care a mai cerut un răgaz pentru a testa podul şi cu tramvaie.

Sorin Oprescu a anunţat că în luna octombrie a acestui an va fi terminat şi Pasajul Pipera. La sfârşitul lui octombrie 2011 pasarela peste bulevardul Văcărescu este terminată şi toată lucrarea a durat un an şi trei luni de zile”, a spus primarul general, potrivit sursei citate.

Costul pasajului peste Calea Floreasca şi Barbu Văcărescu a fost majorat în acest an cu 9 milioane de euro. Astfel, pe 15 februarie 2011, Primăria Capitalei a încheiat primul act adiţional la Contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul „Supralargire Soseaua Pipera semnat în iulie 2009. Noul act creşte costul lucrării cu 37,7 milioane lei (aproximativ 9 milioane de euro), ajungând la o valoare totală de 143,7 milioane lei (34 milioane euro).

Primarul general a precizat că în acest an vor fi terminaţi şi ultimii 350 de metri ai pasajului dintre Doamna Ghica şi Bd. Chişinău. De asemenea, potrivit edilului şi lucrările din Centrul istoric vor fi încheiate în iulie.

Cookies