Oprescu: Parcarea de la Universitatea va fi gata în martie. VEZI CUM ARATĂ ACUM

de:
20 sept. 2011
4 Afișari
Oprescu: Parcarea de la Universitatea va fi gata în martie. VEZI CUM ARATĂ ACUM

„În martie parcarea va fi gata. În decembrie vrem să aducem înapoi şi statuile mutate temporar în Parcul Izvor”, a declarat primarul general, în timpul vizitei pe şantierul de la Universitate.

În acest moment se lucrează la placa de la nivelul -2 al parcării, iar până la sfârşitul anului va fi pusă şi ultima placă, cea de la nivelul 0. În curând vor fi demarate şi lucrările de amenajare a străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi construită una din rampele de acces în parcare. „Rampa de pe strada Toma Caragiu va fi una de intrare în parcare, însă în cazul în care strada Academiei, unde va fi ieşirea, se va aglomera foarte mult, rampa de pe Toma Caragiu va putea funcţiona şi pentru intrare şi pentru ieşire. Va fi montat un semafor, şi atunci când va fi necesar, o bandă va fi destinată ieşirii din parcare”, a declarat Bogdan Hreapcă, director general al Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei.

Parcarea subterană de la Piaţa Universităţii va avea trei nivele şi va asigura 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete. Lucrarea este realizată în parteneriat public-privat. Perioada de concesiune este de 34 de ani, timp în care Primăria va încasa de la firmă o redevenţă anuală ce va varia în funcţie de veniturile încasate. Astfel, redevenţa este între 4 şi 50% din venitul încasat anual de firmă. 4% pentru încasări anuale mai mici de 470.000 de euro şi 50% pentru încasări mai mari sau egale cu 1.700.000 de euro.

Bucureştenii vor trebui să plătească un tarif de 0,36 euro pe oră pentru un loc în parcarea de la Universitate.

Primăria caută arhitect pentru noua faţă a Pieţei Universităţii

Primăria Capitalei a lansat un concurs de idei pentru amenajarea Pieţei Universităţii, după ce lucrările la parcarea subterană vor fi terminate. Cea mai bună idee va fi răsplătită cu 60.000 lei (14.200 euro).

Spaţiul public ce urmează a fi amenajat va avea un caracter exclusiv pietonal şi va cuprinde alei, vegetaţie medie şi înaltă, mobilier urban (bănci, coşuri, etc) şi sistem de iluminat. Piaţa va fi amenajată în jurul celor patru statui care vor fi readuse la Universitate după finalizarea lucrărilor la parcare. “Statuile vor constitui elementul structurant al pieţei. Statuia lui Mihai Viteazul va rămâne pe axul pieţei: Fată de ea, celelalte statui vor fi poziţionate – din motive ce ţin de structura parcajului subteran – mai apropiat”, se arată în documentaţia concursului.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 26 octombrie 2010. Propunerile candidaţilor vor fi evaluate de un juriu compus din şapte membri. Printre aceştia se numără arhitecţi din Elveţia, Portugalia, Austria, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor din România.

“Cel mai probabil lucrările la amenajarea spaţiului de la Universitate vor începe în luna martie a anului viitor”, a precizat pentru B365.ro, Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei.

Cookies