Oprescu numără doar câinii din adăposturi

de:
03 feb. 2011
0 Afișari
Oprescu numără doar câinii din adăposturi

În acest moment, nu există o cifră oficială privind câinii fără stăpân de pe străzile Capitalei. În aceste condiţii, ONG-urile i-au cerut primarului general să organizeze un recensământ. Edilul susţine însă că o asemenea acţiune este prea scumpă, limitându-se deocamdată doar la organizarea unui recensământ în adăposturile primăriei.

”Începem să-i adunăm şi le facem recensământul acolo, la faţa locului”, a precizat Sorin Oprescu.

Directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Robert Lorentz, susţine că un recensământ ar costa aproximativ un milion de euro, potrivit NewsIn.

Primăria generală va deschide un nou adăpost pentru câinii fără stăpân la Fundulea. Potrivit primarului, adăpostul cu 10.000 de locuri, va fi funcţional parţial din luna martie, urmând ca din vară să funcţioneze la capacitate maximă.

Potrivit directorului ASPA, în prezent, costurile lunare pentru întreţinerea unui câine, în adăposturile Mihăileşti şi Pallady, sunt cuprinse între 50 – 70 de lei. Acestea vor scădea însă pentru câinii din adăpostul Fundulea, până la 35 lei pe lună, bani care includ hrana, medicamentaţia şi tot ceea ce înseamnă îngrijirea patrupedelor.

Săptămâna trecută, o femeie a decedat, după ce a fost sfâşiată de o haită de cîini, în sediul ADP Sector 5.

Cookies