Oprescu: Nu sunt întârzieri la deschiderea pasajului Basarab

Oprescu: Nu sunt întârzieri la deschiderea pasajului Basarab

Potrivit primarului, pasajul Basarab va fi deschis în curând, în condiţiile în care reprezentanţii Construction şi Astaldi, firmele care au realizat lucrările la pasaj, au sosit deja în ţară. În urmă cu câteva luni, edilul declarase că se va circula pe pasaj pe 1 iunie.

Potrivit lui Oprescu, la preluarea tehnică a pasajului va lua parte, pe lângă comisia municipalităţii, un grup de profesori universitari şi specialişti de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Podul de la pasajul Basarab din Capitală a fost supus la începutul săptămânii trecute, timp de trei zile, la ultimele teste de rezistenţă. În prima zi de verificare a rezistenţei podului, au fost programate patru probe, cu şase tramvaie, 14 camioane şi o încărcătură maximă de 826 de tone. Marţi au fost realizate tot patru probe, cu 12 tramvaie, 32 de camioane şi o încărcătură maximă de 1.828 de tone, iar miercuri au fost făcute ultimele două probe, cu 13 tramvaie, 23 de camioane şi o încărcătură maximă de 1.467 de tone.

Pasajul rutier denivelat face legătura între Bulevardul Nicolae Titulescu, Şoseaua Orhideelor, Podul Grozăveşti şi Bulevardul Vasile Milea. Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1450 m, din care 117 m Podul pe Arce peste râul Dâmboviţa, iar 340 m Podul Hobanat peste zona Gării de Nord. La acestea se adaugă bretelele de acces la pasaj de 1126 m lungime şi rampele de acces de 1250 m.