Oprescu: Nu le poţi lua bucureştenilor dreptul de a-şi vota primarii de sector

de:
10 feb. 2011
0 Afișari
Oprescu: Nu le poţi lua bucureştenilor dreptul de a-şi vota primarii de sector

”Sunt idei bune, sunt idei mai puţin bune, care nu cred că pot funcţiona peste noapte”, a descris, joi, primarul general Sorin Oprescu, proiectul Legii Capitalei, lansat în dezbatere publică de către PDL.

Rugat de reporterii B365.ro să-şi exprime părerea în legătură cu posibilitatea ca funcţia de primar de sector să fie desfiinţată şi cei 6 primari de sector să devină viceprimari, desemnaţi din rândul a 55 de consilieri aleşi uninominali, Sorin Oprescu a precizat că ideea de bază este ca aceşti primari de sector să lucreze împreună.

”Mie mi-e clar până acum: Este nevoie de un singur buget consolidat, care să poată fi împărţit după aceea pe sectoare. Nu cred în posibilitatea de a lua dreptul oamenilor de a-şi vota primarii de sector. Cred în bugetul consolidat şi mai cred că primarii de sector trebuie să facă parte din consiliul general, dar să aibă şi drept de veto când vine vorba de sectoarele pe care le oblăduiesc. Dacă merge doar la simplul fapt că devine spectator şi trecem iară pe deviza ”cadrele hotărăsc totul”, nu facem decât să ne furăm căciula şi să intervenim cu hotărârea politică peste hotărârea administrativă”, a declarat primarul general.

Citeşte şi:
Oprescu: Referendumul pentru Legea Capitalei, după Mărţişor

Cookies