ARHIVA B365

Oprescu majorează din nou bugetul pentru renovarea sediului din bd. Regina Elisabeta, cu 6 milioane

Astfel, de la bugetul initial de 10 milioane de euro se va ajunge la suma de 24,3 milioane de euro, cu aproape 150% mai mult. Majorarea bugetului va fi supusa la vot vineri in Consiliul general al municipiului Bucuresti. Din banii alocati in plus ar urma sa se faca o parcare subterana de 139 de locuri, informează Hotnews.

Potrivit expunerii de motive semnate de primarul general, Sorin Oprescu, costul aferent consolidarii sediului din bd. Regina Elisabeta va ajunge la suma de 24,3 milioane de euro, dintre care constructia si montajul reprezinta 19,8 milioane de euro. Lucrarile urmeaza a se finaliza in 24 de luni calendaristice. In primul an municipalitatea va plati 8,6 milioane de euro, iar in anul II – 15,6 milioane de euro.

Pe 25 februarie 2013, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat majorarea cu circa 6 milioane de euro a costului aferent consolidarii sediului Primariei Capitalei din bd. Regina Elisabeta, nr.47, pretul total ridicandu-se in acel moment la 18,1 milioane de euro (81,7 milioane lei). Initial proiectul trebuia sa coste 53,4 milioane lei (10 milioane de euro la cursul din 2010) si ar fi trebuit terminat in august 2013. La sfarsitul sedintei de Consiliu general din februarie 2013, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca lucrarile ar putea fi gata abia la sfarsitul lui 2014.

Primaria Capitalei a inchiriat turnul de birouri de pe Splaiul Independentei, platind pentru 3 ani circa 9 milioane de euro. Anul trecut, la sfarsitul lunii noiembrie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a prelungit contractul de inchiriere cu inca un an, pentru aproximativ aceeasi suma, respectiv 2,9 milioane de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button